Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği merkezinde düzenlenen etkinlikte, 31 farklı ülkeden gelen toplam 70 uluslararası öğrenci bir araya geldi.
IMG_3706

Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, Burundi, Cezayir, Çad, Doğu Türkistan, Endonezya, Eritre, Ekvator Ginesi, Etiyopya, Fas, Filistin, Irak, İran, Kazakistan, Libya, Lübnan, Mauritius, Moğolistan, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, RuandaSudan, Suriye, Somali, Sri Lanka, Ürdün, Yemen gibi farklı coğrafyalardan gelen uluslararası öğrenciler, bu özel buluşmada bir araya geldi.Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yılmaz, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Amacımız, şehrimizde eğitim gören uluslararası öğrencileri desteklemek ve bir araya getirerek kültürlerarası anlayışı artırmaktır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimize hem eğlenceli anlar yaşatıyor hem de daha verimli bir öğrenme deneyimi sunuyor. Bu sene öğrencilerimiz için eğitim odaklı ve nitelikli projelere imza atmak istiyoruz. İnşallah yakında başlayacak eğitim kurslarımız, sonrasında el sanatları kurslarımız, birbirinden farklı workshop etkinlikleri ile öğrenciye hitap eden işleri hayata geçireceğiz. Bizim derneğimiz sadeceuluslararası öğrencilerin mekânı değil, aynı zamanda kendi ülkemizin öğrencilerinin de kendini geliştirebileceği bir mekân. Türk öğrencilerimizle uluslararası öğrencilerimizin kaynaşması, dil pratikleri yapması ve eğitimlerine kalite katması bizim en büyük hedefimiz. Bu programlarda bize katkı sunan Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği’ne, Tufan Pastanesi Meydan Şubesi’ne, değerli yönetim kurulu üyelerimize, Hanım Komisyonu Başkanımız Zeynep Ekinci’ye ve gözbebeklerimiz, çalışma ortaklarımız değerli misafir öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim."

IMG_3707

Bu renkli buluşma, Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği'nin uluslararası öğrencileri destekleme ve topluluklarını bir araya getirme misyonunun bir yansıması olarak görülüyor. Gelecekteki etkinliklerle birlikte daha fazla uluslararası öğrencinin bu tür bir dayanışma etkinliklerine katılması bekleniyor.

Editör: Muharrem Altıntaş