Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra eşi Güllühan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, il protokolü,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı
IMG_3101-1

386 polisin mezun olduğu törende konuşma yapan Vali Yıldırım, “Bugün itibariyle Polislik mesleğine ilk adımını atan Sevgili gençler ve çok kıymetli polis ailelerimiz…
Bugün burada eğitimlerinizi başarıyla tamamlayarak 29. dönemden 386 arkadaş olarak yemin edip polis oluyorsunuz. Sizler çok şerefli bir mesleğe, devletimizin adeta vitrini olan çok önemli bir kuruma ilk adımlarınızı atıyorsunuz. Bu bilinçle ve Emniyet Teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum. Bu görevi ifa ederken gönülden bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. 
178 yıldır milletine şan ve şerefle, aşk ve sadakatle hizmet eden, fedakârlık örneği olan Türk Polisi her zaman seçilmiş meşru otoritenin emrinde, gücünü halktan alan, insanı yaşat ki, devlet yaşasın ilkesi ile temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı içerisinde görevini yerine getirmektedir.

Mustafa Cumhur Dualarla Anıldı Mustafa Cumhur Dualarla Anıldı

IMG_3096-1
Sizler de bu anlayışla size sığınanlara kapınızı ve kalbinizi her daima açık tutun. Her biriniz sizden önce canları pahasına mücadele eden kahraman polislerimiz gibi, isimlerini geleceğe altın harflerle kazıyacak birer kahraman olmak için bugün burada yemin ediyorsunuz. Hayırlı olsun. Her birinizi can-ı gönülden tebrik ediyor, gözlerinizden öpüyorum” dedi.

IMG_3097-2

Konuşmasında ailelere seslenen Vali Yıldırım, “Gözünüzden sakındığınız yavrularınız artık şanla şerefle yemin ederek bugün birer polis oluyorlar. Devletinize bir adam yetiştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz.  Polisimiz, güvenliğimizin teminatıdır. Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda, canını ortaya koyarak, cesaret ve yiğitlikle mücadele eder. 
IMG_3099-1

Bu onurlu göreve evlat yetiştiren bütün anaları buradan hürmetle selamlıyorum. Ne mutlu ki onlar, bir milletin can, mal ve ırz güvenliğini teslim alacak evlatlar yetiştirdiler. Devlet-millet dayanışmasının en önemli hattına evlatlarını koydular. Allah onlardan razı olsun. Biliyoruz ki sizlerin duaları hep onların yanında olacaktır. Allah, yiğit polislerimizi de, bu güzel analara layık kılsın.

IMG_3098-2

Bu vesile ile bugün yemin ederek göreve başlayacak olan genç ve dinamik polislerimize başarılar diliyorum. Onlarla birlikte taze ve zinde bir güç kazanarak gücüne güç katan Emniyet Teşkilatımıza da hayırlı olsun diyorum.” dedi.

IMG_3107

29. dönem birincisi yaş kütüğüne plaka çakması, dereceye giren öğrencilere Vali Yıldırım tarafından diploma ve hediyelerinin verilmesi ile devam eden tören, aday polisleri yemin etmeleri ile sona erdi.

IMG_3108-1IMG_3104-3IMG_3118IMG_3119IMG_3115IMG_3106

Editör: Muharrem Altıntaş