AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa ŞEN, Ganita’da seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Konuşmasına teşekkürle başlayan ŞEN, “Bizleri evladı olarak bağrına bastığı için Trabzon’umuza, bizlerden önce bu bayrağı taşımış milletvekillerimize, milletvekili adaylarımıza, aday adayı arkadaşlarımıza, gece gündüz demeden sahada koşuşturan mahalle, ilçe, il teşkilatlarımıza, dava ve yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

*Seçimlere En Yüksek Katılım Türkiye’de*

Seçimlere katılım oranının yüksekliğine vurgu yapan ve sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyen Mustafa Şen, “1950’lerden beri Türk Milleti’nin ve devletimizin en güzel yaptığı şeylerden biri seçimlerdir. Ülkemizde seçimler demokratik bir yarış havasında tamamlanıyor. Milyonlarca, on milyonlarca seçmenin aynı gün, aynı saatlerde bu demokratik yarışla ilgilenmesi, süreci sorunsuz bir şekilde neticelendirmesi çok büyük bir başarıdır. Bunu değerlendirirken seçmenin yarısı sandığa gitti, yarısı gitmedi şeklinde değil, diğer ülkelerle kıyasladığınız zaman en yüksek düzeyde serbest, özgür, iç ve dış gözlemcilere açık bir demokrasi yarışının yüksek bir katılımla gerçekleştiğini Türkiye’de görürsünüz. Bunun için milletimize teşekkür ediyorum.” dedi.

*Nezaket Siyasetin Üstündedir*

Konuşmasına “Şehrimizde ve ülkemizde demokratik düzlemde yarıştığımız diğer siyasetçilere, milletvekillerine ve adaylarına centilmenliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu centilmenliğin aynı şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra da 28 Mayıs’ta bir seçim olacak. Bu centilmenlikten Trabzon’da ve ülkemizde asla vazgeçmemek gerekir.” diyerek devam eden ŞEN “Nezaket siyasetin üstündedir. Kibarlık siyasetin üstündedir. Medeniyet, medeni değerler, şehirlilik değerleri siyasetin üstündedir. Bizler bunların toplandığı iki kelime olan, saygı ve sevgi çerçevesini aşmamalıyız. Siyaset her şey değildir. Siyaset çok şeydir ama insaniyet her şeyden üstündür. İnsaniyetten asla vazgeçmemeliyiz. İnsaniyetimizi kentli siyaset yapan bireyler ve siyasetçiler olarak daha güzel sergilemeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Muharrem Altıntaş