İstanbul ve Ankara'dan Trabzon'a gelmek için havalanan 2 uçak, sis nedeniyle Trabzon Havalimanına inemeyince bir süredir Trabzon semalarında tur attılar. Uçakların Trabzon'a inememesi durumunda başka bir havalimanına yönlendirilmesi bekleniyor.

 IMG_5224
Trabzon’da bugün sabah saatlerinde başlayan sis hava ulaşımını sekteye uğrattı. Trabzon’a en son saat 7:55’de İstanbul’dan gelen uçak inerken ardından 12:40’a kadar olan 5 seferde de gecikme görülüyor.

Trabzon’da saat 08:20’de olması planlanan İstanbul uçağı da planlandığı gibi İstanbul’dan kalktı. Flightradar’ın verilerine göre İlk olarak Trabzon semalarına gelen uçak, iniş yapamayınca Vakfıkebir – Görele istikametinde deniz üzerinde daire çizmeye başladı. Uçağın Trabzon’a tahmini olarak sata 10:30’da inmesi planlanıyor.

Trabzon üzerinde dolaşan bir diğer uçak ise Ankara’dan saat 07:35 sıralarında kalkan Ankara uçağı… Bu uçakta ilk olarak Trabzon’a gelirken sis nedeniyle iniş yapamadı. Daha sonra  Giresun üzerine yönelen uçak, burada daire çizdi. Ardından da Çarşıbaşı – Vakfıkebir arasındaki deniz üzerinde daire çizmeye başladı. Bu uçağın da Trabzon’a 10:40 sıralarında inmesi planlanıyor.


Uçaklar, sisin devam etmesi ve Trabzon'a inenemesi durumunda en yakındaki başka bir havalimanına yönlendirilmesi bekleniyor. 

Editör: Muharrem Altıntaş