TRABZON BOTANİK TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 



Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Yapmakta olduğu , Trabzon’un marka değerine çok önemli bir katma değer sağlayacak olan Trabzon Botanik’te yapım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yoğun gayretleriyle, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılan Çamoba’daki 103 dönümlük arazi üzerine kurulmakta olan Trabzon Botanik’te çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik’te yapım çalışmalarına Ocak ayında başlandığını hatırlatırken, çalışmaların tamamlanmasıyla Trabzon’un marka değerine çok önemli ölçüde katma değer sağlanacağını dikkat çekti.
Başkan Gümrükçüoğlu değerlendirmesinde özetle şunları kaydetti: “Burası şehrimiz ve bölgemiz için adeta bir servet. Trabzon’umuz çok önemli bir markaya daha kavuşmuş olacak. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. İnşallah planlanan tarihte çalışmalarımızı sonlandıracağız. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine çok önemli katkı sağlayacaktır. Bu alanı belediyemize tahsis eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
TRABZON BOTANİK’TE NELER VAR?
Yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak olan Trabzon Botanik projesi içerisinde; suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.