AGD Trabzon Şube Başkanı Muhammed Eskici, yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

> “Bu kutlu yürüyüşe Trabzon’dan destek vermek, sadece bir dayanışma değil, aynı zamanda insanlık onurunun bir savunusudur. Gazze'de yaşanan zulüm tüm dünyanın gözleri önünde cereyan ediyor. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak, mazlumların yanında durmayı ve zalimin karşısında olmayı şiar edinmiş bir gençlik hareketiyiz.

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ismini taşıyan bu filoda yer almak bizim için büyük bir sorumluluktur. O’nun yıllarca savunduğu adalet, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini bugün aynı inançla sürdürüyoruz. Gazze’ye ulaşacak her yardım, sadece gıda değil; umut, dayanışma ve insanlık taşıyor. Bu misyona katkı sunmak bizim için bir onurdur.”

Vali Aziz Yıldırım, DMD Hastası Harun Yakupoğlu ve Ailesini Misafir Etti
Vali Aziz Yıldırım, DMD Hastası Harun Yakupoğlu ve Ailesini Misafir Etti
İçeriği Görüntüle

AGD Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu da yaptığı açıklamada, “Bu filo sadece Gazze’ye değil, tüm insanlığa bir çağrıdır. Adaletin sesi olmak adına biz de bu hareketin içindeyiz,” dedi.

AGD yetkilileri, Türkiye’nin dört bir yanından yükselen bu destek çağrılarının, Gazze halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya göstermeyi amaçladığını vurguladı.

Muhabir: Melek Çakır