Tonya 20. Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bugün Belediye Başkanı toplantı düzenledi!

IMG_8289
 

Önümüzdeki Cumartesi ve Pazar yani 26 / 27 Ağustos tarihlerinde bugüne kadar adına 19 kez festival düzenlenmiş Tonya tereyağının 20 festivalini Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali adı altında icra edeceğiz.” Dedi

IMG_8284

Beşel Tonya Tereyağının geçmişinden bahsederek,  “O günkü güzelliğini kendisine has ki Osmanlı salnamelerinde kokusuyla, rengiyle, nefasetiyle, tadıyla özellikleri belirtilen o tereyağı, bu güzelliklerin o günden bugüne kadar muhafaza etmiştit. Geçmiş tarihimizden muhtelif yarışmalarda birincilik ödülleri almış ve neticede 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna belediyemizin müracatıyla coğrafi işaret tescil belgesine kavuşmuştur” diye konuştu.

IMG_8300

Festivalin sanatsal etkinlikleri ile de ön plana çıkacağını ifade eden Beşel, “Tereyağımızın farkındalığı bir kez yaşatılarak inşallah hayat bulacaktır.

Tonya'mız sadece tereyağıyla anılmaması lazım çünkü ben kendi tanımla Tonya tereyağı ve oranın memleketi ve turizm cenneti olarak tanımlıyorum.

Foleya Turizm tesisden örnek veren Beşel, “Tonya herkesin gelip geçtiği yer ve aynı zamanda herkesin ziyaret etmek üzere bizzat  gezdiği bir yer haline gelmiştir.

Foleya adı altında yapılan turizm tesisimiz değil yörede, bana göre ülke çapında doğayla özdeş en güzel dinlenme yerlerinden bir tanesidir” Derken ardından turistik alanları saydı.

IMG_8289

Festivale Selçuk Balcı, Onay Şahin gibi çok sayıda sanatçımın katılacağını ifade eden Beşel, festival kapsamında En İyi Tereyağı Yarışması, En İyi İnek Püskülü Yarışması, En İyi Jersey Irkı Düve Yarışması, En Çok Süt Veren Üreticilerin Tespiti ve En Kaliteli Süt Veren Üreticilerin Tespiti yarışmalarının yapılacağını da açıkladı.

Festivalin programı şu şekilde:

1. GÜN 26 AĞUSTOS 2023 CUMARTESİ (HORON VE KEMENCE GÜNÜ)

Saat: 15.00 Çelenk Sunma, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu Yer : Hükümet Konağı Önü

Saat: 15.30 Festival Yürüyüşü

Yer : Hükümet Konağı

Cumhuriyet Meydanı, Süt Çeşmesi

Saat: 18.00 Konser

Yer: Festival Alanı (Şehit Ayhan Güner İlkokulu Bahçesi)

IMG_8303

Trabzon’da Köksal Saral’ın acı günü!
Trabzon’da Köksal Saral’ın acı günü!
2. GÜN 27 AĞUSTOS 2023 PAZAR (YARIŞMA VE MÜZİK GÜNÜ)

Saat: 13.00

Yer: Festival Alanı

(Şehit Ayhan Güner İlkokulu Bahçesi)

• En İyi Tereyağı Yarışması

En İyi İnek Püskülü Yarışması

• En İyi Jersey Irki Düve Yarışması

• En Çok Süt Veren Üreticilerin Tespiti

• En Kaliteli Süt Veren Üreticilerin Tespiti

Saat: 18.00 Konser

Yer: Festival Alanı (Şehit Ayhan Güner İlkokulu Bahçesi)

Editör: Muharrem Altıntaş