ÇAYA SAHİP ÇIKACAKSAN ÖNCE KAÇAKCILIĞI ÖNLEYECEKSİN 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, dünyanın en saf ve kaliteli çayının Doğu Karadeniz’de üretildiğini, fakat üretici ve sanayicinin ülkemize çeşitli yollardan sokulan kaçak çaylar yüzünden sıkıntı içinde olduğunu bildirdi.
Yavuz Aydın; Of, Sürmene ve Araklı’da yaptığı seçim çalışmaları sırasında özellikle yörede üretilen çayla ilgili bilgiler alıp, üreticilerle görüş alışverişinde bulundu.

AKP iktidarında adeta kevgire döndürülüp, yolgeçen hanı haline getirilen sınırlar ve gümrük kapılarından ülkemize her yıl 70-80 bin ton civarında kaçak çayın sokulduğunu, bu çayların aynı zamanda sağlığa zararlı maddeler içerdiğini de öne süren Yavuz Aydın, şunları söyledi:

“AKP politikaları nedeniyle kalitesi düşük, kimyevi madde kullanılarak üretilen kaçak çaylar ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’nda yoğun olmak üzere adeta normalmiş gibi kullanılır hale gelmiştir.

Düşük kaliteli oldukları için düşük fiyatla eşeklerle, kamyonlarla sokulan bu çaylar aynı zamanda terör örgütünün de finans kaynakları arasında yer almaktadır. İktidar herkesin bildiği bu gerçekleri adeta seyretmektedir. Bunun olumsuz sonuçları da üreticilerimizin ürününe hak ettiği değerin verilmemesine, namuslu sanayicinin de haksız rekabet ile karşı karşıya kalarak zarar etmesine ya da piyasada zorlanmasına sebep olmaktadır.”

Kaçakçılığın önüne geçilmesi için tek çarenin MHP’nin iktidarı olduğunu, bunu merhum Gün Sazak’ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı dönemiyle geçmişte silahta bile kanıtlandığına dikkat çeken Yavuz Aydın, “Tek ürüne dayalı üretim yapan çay üreticilerimizi korumalı ve desteklemeliyiz. Kaçak çayı da devre dış bırakıp ÇAYKUR ve sanayicimizin güçlenerek, organik ürüne dayalı talebin arttığı günümüzde dünyaya kaliteli üretim ile ihracat yapılmasına zemin hazırlamalıyız. Devletin görevi budur. Üreticisini korumak, sanayicisine teşvik etmek ve dünya pazarlarında söz sahibi olmak” dedi.