Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen Türkiye Yüzyılı söyleminin çok büyük anlamlar taşıdığını belirten Milletvekili Aday Adayı Vehbi Koç “20 yıldır içerden ve dışardan her türlü operasyonla Türkiye’nin yükselişini durdurmak isteyen küresel güçler kapıya dayanmış, Recep Tayyip Erdoğan’ın devrilmesini bekliyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki; Erdoğan yeniden iktidar olursa yeni yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Bu korkularında dolayı her türlü operasyonu yapmaya, her türlü argümanı, çıkarları için kullanmaya hazırlar. Ama biz buna asla müsade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 


AK Partinin birlik ve beraberlik ruhuyla milletle bütünleşerek aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını ifade eden 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Vehbi Koç “Allah nasip eder adaylık sürecimiz kesintisiz bir şekilde devam ederse  hep birlikte birbirini seven sayan anlayışla, bir dava şuuru ile birlikte hareket edeceğiz. Şehrimizin gelişmesine, büyümesine ve insanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. İnşallah birbirimize sıkı sıkı kenetlenerek ortaya büyük bir mücadele örneği koyarak çok başarılı bir netice alabileceğimize inanıyorum. Bizim ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik.” cümlelerine yer verdi. 


27. Dönem Milletvekili Adaylığı sürecinden sonra sahadan hiçbir zaman uzaklaşmadığının altını çizen Vehbi Koç, 28. Dönem Aday Adaylığı müracatları başlayana kadar Trabzon’un tüm ilçelerini defalarca ziyaret ederek teşkilatlarla sürekli iç içe olduğunu söyledi.