SÜLEYMAN SOYLU ''AK PARTİ İKTİDARI İLE ÜLKEYE 154 MİLYAR DOLAR YATIRIM GELDİ 

Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu Ak Parti Millet Vekili Aday Adayı Milli Güreşçi Dünya Güreş Şampiyonu Selçuk Çebi ,Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve Partililer olduğu halde ,Trabzon Muhtarlar Federasyonunun 1. Olağan Genel Kurulunda ve Hak-İş Trabzon'da yaptığı konuşmada Cumhuriyet Kurulduktan 2003 Yılına dek Ülkeye gelen Yabancı Sermaye 13.3 Milyar Dolar ama Biz İktidara geldikten sonra 154 Milyar Dolar bu demek oluyor ki biz güven verdik dünyaya artık Türk Pasaportu ile 254 Ülkeye vizesiz gidiyoruz kapılarda Gümrüklerde yalvarmak dönemi bitti.

Trabzon Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda yapıldı.  Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu, muhtarlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.  Soylu, “Muhtarlar, halkın karşısında savunmasızdır. Dokunulmazlıkları yoktur. Her türlü derdin birinci istasyonudur. Demokrasinin çözüm ışığıdır muhtarlar. Kendi derdi olmayacak, ama her türlü dertle derlenecek. Her türlü derdi çözmek için elinde ki sınırlı yetki ile kendisine verilen oyun gücüyle çözüm ortaya koymaya çalışacak. Bazı muhtarlar bir milletvekiline düşen oyun 4 katını alıyorlar. Genç yaştan beri siyasetin içindeyim. Gözlemim o dur ki muhtarların yürüttüğü fonksiyonu doldurabilen her hangi bir kurum siyasi hayatımızda mevcut değildir. Muhtarlarımız bam başka. Siyaset bütün makro meseleleri, siyaset ülkenin kalkınmasıyla gelişmeleriyle ilgili meseleleri yönetmekle mükelleftir doğru. Ama hayatın içendeki var olan gerçeklere dokunan, yöneten ana unsurlar muhtarlarımızdır.  Türkiye’de demokrasi geliştikçe, esas itibariyle demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan muhtarlıkta aynı şekilde gelişmekte” dedi.

 MUHTARLARIN KÜRSÜYE İHTİYACI VAR
Muhtarların korunaklı alanlara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Soylu, “Burada bir STÖ çatısı altındasınız. Muhtarlık müessesesi kurumu var. Bunun kendi adına korunaklı alanlara ihtiyacı var. Bir kürsüye ihtiyacı var. Yine bu temel meselelerin fert fert değil toplu bir şekilde dillendirilmesine ve çözümünün yollarının araştırılmasına, muhatapları ile oturulup konuşulmasına ihtiyaç var. Onun için hem Federasyon önemli, hem bir arada olmanız önemli. Hem siyasi hayat için önemli, hem de bürokratik mekanizmalar için önemli” dedi.  

TÜRKİYE’DE SON 13 YILDA BÜYÜK ADIMLAR ATILDI
Soylu, Türkiye’de muhtarların bir çok insanın derdiyle dertlenen insanlar olduğunu kaydederek, “Sizler Türkiye’nin bir çok meselesi ile dertlenen insanlarsınız. Sizler boşanma aşamasına gelen eşlerin niçin bu noktalara geldiğini, çocuğunu okula gönderemeyen ailenin çektiği ıstırabı, sizler eşi evde hamileyken gelmeyen ambulansın sorumluluğunun bilincinde olan insanlarsınız. Sizler insanlarla devlet arasında köprü kurmada en önemli yönetim organısınız. Türkiye en bariz ve en açık şekilde sizin gözlemlerinizden bellidir ki son 13 yılda büyük adımlar ortaya koydu. Türkiye, demokrasi, özgüven ve birinci kalkınma devrimini gerçekleştirdi. Biz eski Türkiye’yi biliyoruz. Bu ülkede eski Türkiye’nin maliyetlerinin bize neler yüklediğinin yine en iyi sizler biliyorsunuz. Yine eski Türkiye’nin bu insanların geleceğinin aydınlığını söndürdüğünü yine en iyi sizler biliyorsunuz” diye konuştu.