SOYLU SADECE GAZETECİLERE KONUŞTU ''CHP HDP BARAJI AŞSIN DİYE OY KAYDIRIYOR''
Haber : Ömer Altıntaş / Melek Çakır / Muharrem Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Medya Tanıtım Brimi ve Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen ‘Basın ile Buluşma’ toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun katımıyla Zorlu Grand Otel’de yapıldı. Toplantıya www.trabzonhaber24.com Gazeteci Ömer Altıntaş ,Muharrem Altıntaş ve Melek Çakır olmak üzere 3 Kişi Katıldı.Toplantıda konuşan Soylu, özellikle HDP’nin barajı aşması için CHP’den oy kayması olduğunu kaydetti. Soylu, “Türkiye’nin geldiği özgüven, özgürlük sürecinin kaybedilmesinden korkuyorum. Türkiye’nin geldiği devrim sürecinin kaybedilmesinden de korkuyorum. Türkiye’nin 13 yıldır, gerek kalkınma, özgüven, demokrasi konusunda attığı adımların tamamı benim kaybetmekten korktuğu ve ürktüğüm adımlardır.  Bir birine benzemeyen bir unsur, iktidar partisinin yeni dönemde hayata geçmemesi için ellerinden geleni ortaya koyuyor. Türkiye’de iki parti seçime giriyor. AK Parti demokratik imkanlarla seçime giriyor, ancak karşısında çok farklı noktaları ortaya koyanlarla seçime gidiyor.

 AK PARTİ’NİN DERDİ DEĞİL, MİLLİ İRADENİN DERDİ

Güneydoğu’da bunu açıkça bilen, karar organları ile paylaşan bir arkadaşınız olarak karşınızdayım. Orada tam bir fecaat var demokrasi fecaati. Okulda ki çocuklara bile baskı yapılıyor. Annelerine, babalarına onların ölümle tehdit edildiği mesajları iletiliyor.  Kaçırılan gençler. En son Muş’un bir köyünde iki genç kaçırıldı. Onlara sandıklardan AK Parti’ye bir tek oy çıkarsa bilmelisiniz ki siz ve aileniz yok hükmündesiniz. Buradan demokrasi çağrışımı mı ortaya koyacağız, yoksa bunu duymadan ortaya koymadan bir çalışma mı ortaya koyacağız. Bu sadece AK Parti’nin derdi değil, toplam milli iradenin derdi. Burada ben senaryoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ürkütücü ve korkutucudur. Senaryo şudur: Türkiye’de HDP’yi baraj aştırmak istiyorlar. CHP’den oy kaydırıldığını görüyoruz. Bizim elimizde araştırma verileri var. Tercihini CHP’den yana kullananların, bir bölümünün önemli bir bölümünün HDP’nin baraj aşması için ciddi bir oy kayması olduğunu açıkça görüyoruz. Buradan da amaç şudur.

 KOALİSYONU DIŞARDAN DESTEKLEYİCİ UNSURLAR…

Yapmak istedikleri şudur, HDP’nin baraj aşma talebi ve isteği, PKK’nın şehirde ve kırsalda ortaya koyduğu talepleri yükselterek, iştahlandırarak koalisyonu dışardan destekleyici unsurlar haline getirmektir. Bu seferde olacağı şudur: PKK ve KCK, bölgesinde hakimiyet ve egemenliklerini sürdürecekler. Orada kanton oluşturmayı planlıyorlar. Bunu görmek gerekir. İşin gerçek düğüme, bu talepler ortaya çıktığı andan itibaren, Türkiye’de HDP’nin baraj aşmasını sağlamak isteyen koalisyon korosu, o gün başka şarkı dillendirecekler. Türkiye bölünüyor, ara rejim imdada.  Ben Güneydoğu’yu iyi biliyorum. Orada HDP’nin, KCK ve PKK Dışında hareket edebilmesi mümkün değil. Onların çözüm sürecinde silahları bırakması mümkün olabilirdi. Bugün mesele, çözüm sürecinin ortaya koyduğu kriterlerinden ayrılıp koalisyon sürecine gitmek. 6-7 ekim olaylarını gördüğümüzde güçlü bir iktidarın buna engel olabileceği ortadadır” dedi.


SOYLU: TRABZON’DA 5 ARAŞTIRMA YAPTIK

Trabzon ile ilgili konuşan Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Trabzon’da yaklaşık 50 gündür bu kampanyayı yürütüyoruz. Ayın son günü itibariyle 50 gündür bu kampanyanın içinde yoğun bir çalışma sürecini ortaya koyduk. Trabzon’da tam seçim havasına girmiş bulunuyoruz. AK Parti’ye partimize olan teveccühün en üst noktada olduğunu görüyoruz. Partiler arasında ki polemiklere hiçbir şekilde girmedik. Ortak bir değerlendirme yaptık. Biz seçim kampanyasının başında bize ne söylerse söylesinler, hiçbir polemiğe girmeyeceğiz dedik. Polemik yapar mıyız? Alasını yaparız. Ama Trabzon’a faydası olmaz. Bizim arzu ettiğimiz Trabzon’un hizmetle buluşmasına faydası olmaz. Bizim özellikle Trabzon öznesinde, Trabzon’u iyi anladığımızı zannediyoruz. Trabzon insanının kendi içinde kavga anlayışını hiç tasvip etmediğini siyasi düşüncesi ne olursa olsun odaklanan meselelerin şehrin faydasına olduğunu hissettiği anda düşüncesi fikri farklı da olsa ona yönelik desteklediğini ortaya koyduğunu anlıyoruz.  Geldiğimizden itibaren 5 tane araştırma yaptırdık.  Bunların 2’sini,3’ünü farklı şirketlere yaptırdık. Trabzon’a gelmeden önce ki tabloyu da biliyoruz.  Bu araştırmalarda her gün Trabzon’da ki ivme ve trendin yükseldiği, geçirdiğimiz iki muazzam miting… Şunu ifade etmek istiyorum; Trabzon’da yaptığımız çalışmalar olağanüstü teşkilatımızı ve arkadaşlarımızı motive etmiştir.  Elbette bu iki mitingin olumlu yanları söz konusudur. Ama sadece yaptığımız çalışmalar bunlarla sınırlı değildir. İlçelerde yaptığımız çalışmalar, köylerimize yaptığımız çalışmalar, STK’lara yaptığımız çalışmalar, medya kuruluşlarına yaptığımız çalışmalar, bunun dışında da Başbakanımızın geldiğinde oluşturduğu projelerle aslında siyasi stratejinin son aşamasına geldik. Geldiğimiz andan itibaren bunları planladık. An be an araştırma sonuçlarına göre değiştirmemiz gereken stratejileri değiştirdik.  Bu projelerin her birinin alt yapısı hazırdır. Trabzon bu projeleri yönetecek alt yapıya sahiptir. İnşallah önümüzde ki 7 Haziran’da Trabzon’da hemşerilerimizden vereceği karar, bizim de siyasal sorumluluğumuzu ve sürecimizi hem bu konularla ilgili hem de Trabzon’un meseleleri ile ilgili daha büyük noktaya taşıyacaktır”

YAVUZ SELİM STADI CANLI BİR MÜZEDİR

“TOKİ dediğiniz neresi. Siyasi iktidarın bir kurumudur. Siyasi iktidar burada söz veriyorsa onu tabi olacaktır. Biz şunu yaptık. Avni Aker’in ihtiyaç alanı olması. Yavuz Selim Stadı ile birlikte bir başka köşesine kongre kültür merkezi inşa edilecek. Bana göre bütün dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi şehir parkı ve orada kongre kültür merkezi olabileceği.. Yavuz Selim Stadı canlı bir müzedir. Trabzon halkının bunu ifade etmesi doğrudur. Orada futbol oynayanlar değil ki o onun bir parçası olmuş. O parçayı kopartmak istemiyor. Orada şehir parkı görseli içindedir. Şehir parkının araçlarından bir tanesidir. Orada sapma olabileceği yüzde 0 değil, 1 milyarda 0 olacağı bile ihtimali yoktur” ARABASINA ALACAK PARASI YOK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAK “Belde belediyeleri ile ilgili net bir şey söyleyeyim. Belde belediyeler, bizim yerel yönetimlerin talihsizliğidir. Hiç burada farklı bir şey ortaya koymaya gerek yok. İlk önce bundan İstanbul vazgeçti. Hala onların oluşturduğu imar bozukluğunu, çarpık yapılaş düzeltilmeye çalışıyor. Ben Trabzon’da örnek vermeyeyim can yakmayayım. Adam arabasına alacak parası yok belediye başkanlığı yapacak!


” YENİ HAVALİMANI NEREYE YAPILACAK? “

Yeni havalimanın yeri mevcut havalimanını önüdür. Ama eski havalimanı kapatılmadan yapılacak. Denizin üzerine dolgu yapılacak. Orada çok doğal olarak uçuşlar devam edecek. Orada fiziki müsaade de sağlanmıyor. Orada ki yapı. Ama burada yeni havalimanı yapmamızın nedeni hem uluslararası uçuşlara açmak, yatırım adasını oluşturacaksınız, şehir hastanesini yapacaksınız, demiryolunu yapacaksanız bu havalimanı ile hareket edemezsiniz. Görsel olarak da yetmez, kapasite olarak da yetmez. Onun için onu öyle sağlayacak, muhteşem bir terminal, hem de denizin üzerine dolgu olarak 3 bin metre civarında uluslararası uçuşlar yapılacak. Eski havalimanı da kapatılmadan yapılacak”

PROJELERDEN 4 YILDA HANGİLERİ BİTECEK?

Bir kere demiryoluna, başlanacak. Güney Çevre Yolunun minimumum iki etabı bitirilecek. Birinci etap Darıca Yıldızlı, ikinci etap Değirmendere Darıca… Kanuni Bulvarı ile onları bağladığınızda aslında Güney Çevre Yolunu aktivite ediyorsunuz. Şehir hastanesi bizim takip ettiğimiz proje değil. Bu Cumhurbaşkanının talimatları ile yapılacak projedir. Bu konuda son Bakanlar Kurulu toplantısında Şehir Hastaneleri konusunda gaza basılması talimatı verdi. Onun ötesinde Yatırım Adası Projesi DOKAP Kapsamındadır. Orada kıyı kenar çizgisi yapmamız lazım. Onunla ilgili projelendirmesi falan var eş olarak yürütürüz. Devlet Üniversitesi ile ilgili bunun yeni bir alanda sağlamak. Herşeyiyle beraber yeni bir devlet üniversitesi. Doğru olanda odur. Şuan da ikitane daha Vakıf Üniversitesi talebi var. Bunların bir tanesinin yeri belli gibi gözüküyor, diğerine de yer bulmak durumundayız. Varolan yerlerden bir tanesini oraya oluşabilir konsepti var. Onların da talepleri o noktada. Ama bir vakıf üniversitesi daha var. Bunların ikisi de Trabzon kökenli. Bu da çok güzel. Burada düşündüğümüz şudur. Avrasya çok başarılı projedir. Yokluktan üretilen projedir. Desteklenmesi lazım. Bizim görevimiz insanın kimliğine bakmadan bukonuda yatırımcıya destek olmaktır.  

ARAP TURİSTLER YOLUNACAK KAZ GİBİ GÖRÜLÜRSE…

“Eğer çift tarife uygulanmaya başlanırsa, eğer bu insanlar altın yumurtlayacak tavuk değil, yolunacak kaz gibi görünürse bizim için çok büyük zararı olur. Bu kadar tesisi yaparız sonra turistleri kaçırırsak o tesislerle kendimiz baş başa kalırız. Adamlar buradan gittiklerinde referans olacak şekilde sağlamalıyız. Trabzon bunu başarır. Yeter ki burada top yekun hareket etmek lazım”

 PARALEL YAPI MUHALEFETİN MİTİNGLERİNİ DOLDURUYOR
“Bütün partilerin mitinglerini dolduruyorlar. Parti gözetmeksizin. Sandık müşahitleri konusunda. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bir musibettir. Hepimizi aldattılar. Biz Türk bayrağını gördüğümüz yerde, teslim olan insanlarız. Vatanını seven, vatanperver insanlarız. Öyle bir tezgah kurdular ki uzun zaman bunu bağladılar en nihayetinde Recep Tayyip Erdoğan hiçbir şey yapmamış olsun. Bir tek şeyi bile bu ülkeye yeter. Bu paralel denen mandacı cerahattin ülkeden atılması bile yeter”

 DEMİRYOLU HATTI BELLİ

“Hat belli. Trabzon, Maçka, Torul, Gümüşhane, Kelkit ve Erzincan… Bu hürkümet programında olacak.  Bunlar önemli ölçüde proje dahilinde hepsi başlayacak. Biz burada kendi halkımızdan talebimiz var. Biz buradan güçlü çıkmak istiyoruz. Buradan güçlü çıktığımızda elbette siyasal gücümüzle beraber çok daha iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Biz 5 yıl içinde demiryoluna başlarız. Bir noktaya taşırız. Ben de sizin yaşadığınız tereddüttü yaşadım. Sayın Başbakanımız konuşmasında Tirebolu dediniz. Ardından otobüsle konuştum.  Hayır buradan gidecek ama alttan da yol olacak dediniz. Bana Devlet Demir Yolundan gelen haritada bunun Tirebolu’dan geçmesi alternatif var ancak  konuşmayalım. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin dediği mevcut bu hattır.”
SÜRMENE YENİÇAM TERSANESİ SOYLU’YU TRABZON’DA EN ÇOK ETKİLEYEN YER

“Beni Trabzon’da en çok etkileyen yatırım Sürmene’de ki tersane alanı. Mendireğin ucuna gittim ve hayranlıkla izledim. Orası Trabzon için mükemmel bir gelecek alanıdır. Muhteşem bir şey. Orayı da iyi bir şekilde atıl bırakmamak lazım yönetmek lazım” Süleyman Soylu www.trabzonhaber24.com Editörü Ömer Altıntaş'ın Sorularına ise Çamburnu Dünyanın en güzel yeri o alanı artık öpten arındıracağız yeşilleyip milli park yapacağız .

Süleyman Soylu Sürmene Zarha Dağına Teleferik Koyacağız ayrıca Yeni Turizmim alanı o beölgetyi yapacağız Ayrıca Sürmene'ye Turizm Meslek Lisesi Açacağız diye söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu sürmene'ye ayrı bir önem veidğini söyledi.