Türedi konuşmasında ; Çok kıymetli basın mensupları, toplantımıza katılarak şahsımı onurlandıran değerli arkadaşlarım, çok değerli Trabzon’lu hemşehrilerim


 
14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde 28. Dönem Trabzon milletvekili olabilmek, çok sevdiğim memleketim Trabzon’a, devletime ve milletime hizmetlerimi Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında sürdürmek amacıyla 17 Mart 2023 günü Milliyetçi Hareket Parti’sinden aday adaylığı başvurumu yaptım. Bu süre zarfında benzer hedeflerle aday adaylığı başvurusunda bulunan tüm değerli arkadaşlarıma başarılar diliyor, devlet ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.
 
Bu seçimde siz çok değerli Trabzon’lu hemşehrilerimin devletine ve milletine en iyi hizmet verecek, en çalışkan, en üretken, en liyakatli insanları seçerek meclise göndereceğinden eminim.
 
24 yılı KTÜ Tıp fakültesinde ve 4 yılı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen meslek yaşamım boyunca üzerime aldığım tüm vazifeleri en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdim. KTÜ Acil servisi bu süre boyunca ben ve arkadaşlarımın gayretleri, üniversite yönetimlerinin desteği ile 3 kez büyük çaplı değişikliğe uğradı. Günümüzde kullanılan KTÜ Acil Servisimiz entegre birimleri, simülasyon merkezi, seminer salonları ile ülkenin en kapsamlı sağlık hizmeti sunulan, en fazla akademik üretim yapılan, çok sayıda uzman yetiştirilen en saygın kurumlarından biri halini almıştır.  
 
4 yıl Başhekimliğini yaptığım ve çok severek çalıştığım kurumum Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise geçirdiğimiz çok sıkıntılı 2-2,5 yıllık pandemi dönemine ve bu dönemde birçok hedeflerimizi ertelemek durumunda kalmamıza rağmen adeta küllerinden doğmuş ve tekrar şehrimizin ve bölgemizin en güzide sağlık merkezi haline gelmiştir. Yenilenen yoğun bakımları, açılan anjiografi ünitesi, inme merkezi, nöromuskuler merkez, kalp merkezi, tüp bebek merkezi gibi birçok ünite ile daha önce bölgemizde verilmeyen birçok özellikli hizmeti ilimizde verir hale gelmiştir. Trabzon ve bölge insanının sağlık hizmeti için şehir şehir gezmesinin önüne geçilmiş, çevre iller için referans bir hastane olmuştur. Hastanemizin önemli sorunlarından olan otobüs sayısının azlığı ve dolmuş hattı sorunları gerekli kurumlarla iletişime geçerek çözülmüştür. Hastanemiz sadece 3 olan eğitim kliniği sayısı 10’a ulaşmış, aramıza katılan yeni akademisyen hocalarımızın desteği ile birçok bölüm asistan eğitimi verebilecek düzeye gelmiştir. Pandemi dönemi ise hastanemiz ilimiz ve bölgemiz için en güvenilir sağlık kuruluşu olarak değerli sağlık çalışanı arkadaşlarımızın ve meslektaşlarımızın çabaları sayesinde bu büyük sağlık sorunun üstesinden gelmeyi başarmıştır.  
 
Her iki sağlık kuruluşunda gerek doktor, gerek hoca, gerek idareci olarak çalıştığım yıllar boyunca uzmanlık branşım gereği her aramanın hayati bir istek olabileceği kaygısıyla hareket ederek 7/24, her türlü sorun için telefonuma ulaşılması ve eğer mümkünse her haklı talebin gereğinin yapılmasının sağlanması en fazla özen gösterdiğim konu olmuştur. Yine mesleğim, aldığım aile terbiyesi ve ülkü ocaklarında bizlere verilen terbiye gereği kimseye siyasi görüşü veya başka bir ayrıcalıklı özelliği nedeniyle farklı davranmamaya dikkat ettiğim için çok fazla hayır duası aldığımızı düşünüyorum.    
 
Şehrimiz için ve ülkemiz için yapabileceğimiz çok daha fazla şey var, bunun için yeterli donanım ve enerjimiz var. Şehrimizin işsizlik ve istihdam sorunları için, ulaşım problemlerinin çözümü için, eğitim kurumlarımızın sundukları eğitim kalitesinin arttırılabilmesi için, turizm ve sağlık turizminin önündeki engellerin kaldırılabilmesi için, şehrimizin daha modern ve daha çevreci olabilmesi için ve daha birçok eksiğimizin giderilebilmesi için sağlayabileceğimiz çok fazla katkı var. Özellikle ülkemiz sağlık sisteminde yapılması gereken birçok düzenleme ve iyileştirme içinde söyleyecek sözlerimiz, yapacağımız birçok katkılar var.
 
Trabzon’lu ozanımız Aşık Sefai: ‘’Geçtiğim yıllardaki parlak aynalar geleceğimi aydınlatır benim, bir elim geleceğin Milliyetçi Türkiye’sinde ise Yavuz’un beyaz atının yelesindedir öbür elim’’ der. Geleceğin Türkiye’sini inşa etme sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli önderliğinde siz Trabzon’luları en iyi şekilde temsil edebilmek amacıyla desteklerinizi bekliyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ’yi tanıyalım 


Aslen Trabzon, Yomra, Namık Kemal Mahallesi kütüğüne kayıtlı olan Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ, 1979 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiştir.

Babası Sabahattin TÜREDİ (rahmetli) inşaat mühendisidir ve uzun yıllar YSE ve sonrasında Köy Hizmetleri kuruluşunda üst düzey idari görevlerde bulunmuştur. Annesi Asiye TÜREDİ ev hanımıdır.  

İlk ve orta öğrenimini Samsun, Malatya ve Trabzon’da çeşitli okullarda tamamlamış, lise öğrenimini Samsun Namık Kemal Lisesinde tamamlayarak 1995 yılında mezun olmuştur.

1995-2001 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp öğrenimini tamamlayarak 2001 yılında mezun olmuştur. 2001-2005 yılları arasında aynı fakültede asistanlığını yaparak 2005 yılında ülkenin ilk Acil Tıp Uzmanlarından biri olarak mezun olmuştur. 2005-2011 yılları arasında KTÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp AD’da yardımcı doçent, 2011-2017 yılları arasında doçent, 2017 yılından itibaren ise profesör olarak görev yapmıştır. 2021 yılında kurum değişikliği yaparak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesinde Acil Tıp Anabilim Dalında profesör olarak çalışmaya başlamıştır.

Askerliğini 2008-2009 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisinde asteğmen olarak yapmıştır.

2012-2013 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Utah Üniversitesinde bir yıl süreyle araştırmacı olarak çalışmış ve Research Fellowhip programını tamamlamış ve orta-üst seviyede İngilizce bilmektedir.

Çeşitli uluslararası eğitim, kongre ve projelerde görev yapmış, 2015 yılında Sağlık Bakanlığı adına Hac organizasyonunda görevlendirilmiştir.

Onlarca tez ve projede yönetici olarak görev almış, tıp fakültesi öğrencisi ve asistan hekim olmak üzere yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkıda bulunmuş, 120’nin üzerinde uluslararası yayını, 3000’in üzerinde atıfı olan, çeşitli kitaplarda editörlük ve yazarlıkları bulunan Prof. Dr. Süleyman Türedi, ülkemizde alanında sayılı bilim insanlarından biridir. Ülkemizin en saygın bilimsel dergilerinden biri olan Turkish Journal of Emergency Medicine Dergisi editörlüğünü altı sene ile en uzun süre yapan ve halen bu derginin yayın kurulu üyesi olan sayın Türedi, çeşitli bilimsel dergilerde yayın kurulu üyesi ve hakem olarak görev yapmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kuruluna (TUK) bağlı Tıpta Uzmanlık ve Müfredat Oluşturma ve Standartları Belirleme Sistemi (TUKMOS) üyesi olarak branşındaki sayılı bilim insanlarından biridir.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmış, 2019-2021 tarihleri arasında Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanlığında bulunmuştur. Aynı dernekte daha önce 3 dönem yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem dernek genel sekreterliği yapmıştır. Yüzlerce bilimsel aktivitenin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde katkılar sağlamıştır.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Trabzon Değirmendere Şubesinde 4 yıl yöneticilik yapmıştır.

Halen Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon şubesinde denetleme kurulu başkanlığı yapmaktadır.

Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı disiplin kurulu başkanlığını yürütmektedir.  

Prof. Dr Süleyman TÜREDİ, 2001 yılından itibaren Trabzon ili ve bölgenin en önemli üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görev yapmaktadır. Yaklaşık 30.000 öğrenci, 2159 akademik personel ve 3159 idari personeli ile ilin ve ülkenin en önemli eğitim kurumlarından biri olan KTÜ’de 2005 yılından itibaren akademik hayatın içindedir. Gerek üniversitesinde, gerek Trabzon ilinde ve gerekse de ülke çapında alanında çok iyi tanınan ve bilinen önde gelen bilim insanlarından biridir. Ülkemiz tüm akademisyenleri arasında yüksek etki faktörü ve 29 puanlık H indeksi ile öne çıkmakta ve alanında ilk sırada yer almaktadır.

Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ 2019 yılından itibaren yaklaşık 3500 çalışanı ile Trabzon’un en büyük kamuya ait sağlık kuruluşlarından birisi olan 710 yatak kapasiteli SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği görevini yürütmektedir. Bu kurum özellikle Covid-19 pandemisi sırasında Trabzon ili için referans hastane olmuş ve gerek Trabzon ili gerekse de Doğu Karadeniz bölgesinde pandemi ile mücadelede en etkin sağlık kuruluşu olarak hizmet vermiştir. Görevde olduğu süre boyunca hastanenin fiziki yapısının gelişmesi, akademik yapısının gelişmesi, şehir ve bölge için saygınlığının artması ve hasta memnuniyetinin en üst seviyelerde yer alması için gayret göstermeye devam etmektedir.

Ülkemiz acil servis hizmetlerinin planlanmasına ve geliştirilmesine katkılar sağlamış, birçok çalıştay, bilimsel organizasyon ve raporların oluşturulmasında önemli rol oynamıştır.

Son dönemde meydana gelen büyük deprem felaketinde Hatay ilinde sağlık hizmetinin planlanmasında, sahra hastanesi organizasyonunda aktif olarak görev yapmış, bizzat hasta bakım hizmetine önemli katkılarda bulunmuştur.

Trabzonspor kongre üyesidir. Trabzon ili için son derece önemli olan spor camiası içinde de tanınan ve bilinen bir kişidir. Futbol başta olmak üzere bütün spor dalları, balıkçılık, avcılık, fotoğraf ve doğa gezileri hobileri arasındadır.

Prof. Dr. Süleyman TÜREDİ evlidir. Eşi Uzm. Dr. Neslihan TÜREDİ, göz hastalıkları uzmanıdır ve Trabzon Özel Kuzey Göz Merkezinde çalışmaktadır. Ela ve Rüya isimlerinde iki kız çocuğu sahibidir.