ORTAHİSAR BELEDİYESİ MHP GRUP BAŞKANI DAVUT ÇAKIROĞLU HAKSIZLIĞA BAŞ KALDIRMAYA DEVAM EDİYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında karara bağladığı Trabzon Havalimanı Mania kriterleri ve plan notları tartışılmaya devam ediyor. Uluslararası Havalimanı olan Trabzon Havalimanı'nın güvenliği için şart olarak sunulan mania yükseklikleri doğrultusunda mevcut imar planlarının, plan notlarının ve buna bağlı olarak verilen inşaat ruhsatlarının yeniden ele alınarak değerlendireceği planla ilgili itirazlar da peşi sıra geliyor.
BİZ YAPALIM SONRA BAKALIM
Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara ilk itiraz Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinden geldi. Mecliste söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, "Büyükşehir Belediye Meclisinde imar ile ilgili mania ve gölgeleme çalışmasından dolayı şehrin belli başlı bölgelerinde imarlar durduruldu. Ruhsat iptalleri söz konusu. Yarını düşünmeden hareket ediyorlar. Önce yapalım sonra bakalım mantığı ile hareket ediliyor. Trabzon turizm kendi deniliyor. BU YANLIŞ YARGIDAN DÖNER Buralarda yabancılara satışlar var. Oldukça ciddi sayılarla inşaatlar iptal ediliyor. Bu durum istihdamı da etkileyecek. Burada herkesin kat mülkiyetleri var. Tazminatlar söz konusu. İlerde bu durum ciddi yük olacak. Bu konu mahkemeye gidecek ve oradan da döneceğini inanıyorum.Bu yanlış yargıdan döner" dedi.
30-40 MİLYON DEĞERİNDE OLAN YER BEŞ PARA ETMEZ OLDU
Çakıroğlu, şu şekilde devam etti: "Yarının ne olacağını görüp bu insanların durumunun ne olacağının bilinmesi açısından böyle bir araştırma komisyonunun kurulmasını öneriyorum. Reşadiye kavşağı diye ir kavşak yapıldı. Sağında solunda olan yerler belediyenin yeriydi. Bana göre 30-40 milyon değerinde olan yerler bugün beş para etmez hale getirildi. Kamu malına zarardır bu yani. Bunlar düşünülmeli bence. Bu 214 sayıılı karar da buna benzerdir. Bana göre ilerde bundan daha ciddi zararlara neden olabilir"
VALİLİK VE BELEDİYE ORTAHİSAR'A YAZI YAZDI
Konuyla ilgili mecliste Çakıroğlu'nun sorusunu yanıtlayan Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü üyemiz Fevzi Baytar, "Mania ile ilgili yaklaşık 7-8 aydır çalışması devam ediyor.  Mania haritaları büyükşehir tarafından yaptırıldı. Gerek Büyükşehir, gerekse Valimiz bu konuyla Ortahisar Belediye Başkanlığına yazı yazdı. Bu yazıya istinaden çalışmalara başladık. Ruhsat iptalleri bazı yerlerde gündeme geldi doğrudur. Havacılık çalışması ihalesine biz çıktık devam ediyor" dedi. İLLEGAL BİR ŞEY YAPMAMIŞ Yeniden söz alan Çakıroğlu ise, bu kez daha sert konuştu. Büyükşehir Belediyesi ve Valiliği hedef alan Çakıroğlu,  "Büyükşehir Belediyesi, Sivil Havacılık'ın önerdiği bir tane şirkete bu işi ihale etmiş. Gölgeleme çalışması yapmış. Ruhsatlar iptal ediliyor. Bu ruhsatı iptal edilmiş kişinin, bugüne kadar  sizinle olan ilişkisinde ruhsatı almış sonucunda. İllegal bir şey yapmamış. Dağda yaylada baraka yapmamış. Belediyenin verdiği ruhsatta imalat yapmış. Ruhsatını iptal ediyorsanız, o zaman bugüne kadar sizinle olan ilişkisinde ödemiş olduğu harçları artık ne varsa bunların da kendisine nasıl ödeyeceğini, nereye ödeyeceğini sorması gerek.
TOKİ VE KAMU BİNALARI YAPMIYOR MU?
 Böyle bir şey yok. Ekonomik boyutu hesap edilmedi. Valilik ile yan yana gelinip biz bunları iptal ettik. Keyfiyettir başka hiç bir yok. Ben sormak tabi burası yeri değil Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiriyor ama; Büyükşehir Belediyesinin kaç trilyon bütçesi var. var mıdır veya? Ruhsatınızı iptal ettik. Niye;  Mania çarpıyor. 15 yıldır çarpmıyor mu? O uçak oradan geçmiyor mu? TOKİ'nin yapmış olduğu binalar maniayı tehdit etmiyor mu? Kamu binaları yapmıyor mu? Ne yapacaksınız bunlarla ilgili. Öneriniz ne? Ne sunuyorsunuz bize. Milet şunu bilmek istiyor. Tamam şehrin geleceğini planlıyorsunuz. Hep birlikte planlayalım" dedi.
RUHSAT İPTALLERİ BAŞLADI
Baytar, "Mania'ya aykırı olan binaların ruhsatlarının iptal ettik. Ama meclis kararında şöyle bir ayrıntı var. Havacılık çalışmasında gerekli hakları sağlarlarsa yeniden iade edilecek. Ancak Davut beyin söyledikleri esasen farklı. Komisyon kurulması ve onla ilgili yan etkileri o meclisin takdiridir" dedi.