MHP TRABZON KEMERALTI VAKIF TAŞHAN'DA ESNAFLA  KAHVALTI YAPTI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

MHP Trabzon’da seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda MHP Ortahisar İlçe Teşkilatının organizasyonu ile Devlet eski Bakanı, MHP Trabzon Milletvekili ve 1. Sıra adayı Koray Aydın ile MHP 3. Sıra adayı Hüseyin Örs’ün katılımıyla Kemeraltı’nda Vakıf Taşhan’da esnaf ile kahvaltı yapıldı. Bölge esnafının büyük ilgi gösterdiği kahvaltıda ilk olarak MHP Trabzon 3. Sıra adayı Örs, kısa bir konuşma yaptı. Örs, MHP’nin Trabzon’da ve Türkiye’de oylarının yükseldiğine dikkat çekerek, “Oy geçişlerinin AKP’den MHP’ye gelecek. Bunu sokakta çarşıda pazarda görüyoruz. MHP’ye biraz daha destek olun. Bizi Trabzon’da birinci parti yapın” dedi. 
ÖRS: MHP TRABZON’DA 1. SIRADA ÇIKACAK
Örs’ün ardından konuşan MHP Trabzon Milletvekili ve 1. Sıra adayı Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hırsına yenik düşmeye başladığını kaydederek, “Eğer bir insanın hırsı aklının önüne geçerse o şeytana yenik düşmüştür. Çünkü tarih boyuncu ne zaman ülkeyi yöneten insanların hırsları akıllarının önüne geçtiyse tarihle ilgilenen herkes bilir ki hem o o kişiye zarar verir hem de o ülkeye zarar verir. Her yönde ayrıştık. Devlet dairelerine girerken hangi partiden olduğuna bakılıyor. Spor Kulüpleri ayrıştı.
Artık bu aymazlık bu kendini beğenmişlik öyle doğruyor herkesi ki bu kadar da olmaz noktasına geldik. Türkiye’de algılar değişti. Daha önce olduğunda kabullenemediğimiz olayları artık kanıksamaya, normal karşılamaya başladık” diye konuştu.
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Devleti yakalananların suçüstü yakalandığını ifade eden Aydın, 
“Devleti yönetenler suçüstü yakalandılar. Evlerinde kasalar, kasaların içinde milyon dolarlar, ayakkabı kutusunda nakledilen paralar. Her şey suçüstü yakalandı. Normal olarak bir devlet nizamı içerisinde bu tür pozisyonda olanların yargılanması hesap vermesi gerekmez mi? 
Yani şuradan geçerken esnafın malını alıp bavula yükleyen insan nasıl bu insan işlediği suçtan dolayı hesap vermesi gerekirse, devleti yönetenlerin inkar edemeyeceği şekilde suçüstü yakalanması noktasında hesap vermediler.

AKP’LİLERİN YÜREKLİRE SIZLAYA SIZLAYA
AKP’li arkadaşlarımız bunların yürekleri sızlaya sızlaya hesap vermesini engelledi. 
Bu paralar yakalandığında paraları polisler koydu diyenler, Bütün herkes değiştikten sonra kendilerine göre beraat ettiklerini düşündüğünde paralar iade edilirken faiziyle beraber paraları geri aldılar. Bu akıl tutulması. Bunlar normal değil” dedi.

Cumhurbaşkanımızı seven çok sayıda kişi var. Bu doğal bir şey. Çalıyorlar ama çalışıyorlar dedirtmez insana. Suç işleyen hesabını versin demek lazım. Çalıyorlar ama çalışıyorlar demek, dinin temel kaidesi olan kul hakkını kabul etmek demektir.

Bu ülkede KPSS, YGS soruları çalındı. Şimdi 5 sene geçti üstünden soruşturma açtılar. Evlatlarımız, bu imtihanlara girerken kendilerine bir gelecek aradılar. Onların bu geleceklerini çalınan sorularla, alıp söndürmek kul hakkı değil mi?” dedi.




GÜNEYDOĞU VE DOĞU İÇİN PAZARLIK EDİYORLAR
Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Sokaklar Güneydoğu’da Doğu’da PKK’ya kaldı. Caddeleri kesiyorlar. Kimlik kontrolü yapıyor. Siz sade vatandaş olsanız ne düşünürsünüz? Vatandaş, Bunlar Öcalan’ı karşısına aldı pazarlık ediyorlar. Pazarlık ettiklerine göre yeni devlet kuracaklar. Bu nedenle PKK’ ile hiç ilişkisi olmayan kişiler o partinin yanında yer almaya başladı. 
Bu bilinmeyen durum yarın başımıza çok büyük işler açabilir. Benden size uyarması. Biriyle pazarlık ediyorsunuz. Ona Güneydoğu ve Doğu’yu neredeyse teslim ettiniz. Pazarlığın diğer tarafında olan insan pazarlığı üstten mi kurar alttan mı? Yukardan tatar. Onların istediği belli. Ayrılık devlet istiyorlar. Sen verebilir misiniz bunu? Senin babanın malı mı toprak vereceksin. Çok zor veremezsin. Veremeyince ne olacak pazarlığın öbür tarafında olanlar ayağa kalkacak. Türkiye en başa dönecek. Bu durum kaos demektir. Kargaşa demektir. Artık macera peresliğe taviz vererek bu devletin gücünü yok sayarak sanki savaş vermiş ve kaybetmiş anlayışı ile bu devlete yapılan muamele kabul edilebilir değil”

MHP TRABZON’DA SANDIKTAN 1. SIRADA ÇIKACAK
MHP’nin Trabzon’da giderek yükselen ivmeye girdiğini kaydeden Aydın, “99’da Trabzon’da birinci parti olduk. Sokakta çevirsen 10 kişiye sorsan MHP birinci parti olur demezdi. Ama sandıklar açıldı MHP Trabzon’da birinci parti oldu. Bizi Trabzonlular olarak adam yerine koymuyorlar. Kimse gelip te Trabzon’da bize kata kulle okumasın. Trabzon yaptıkları hiçbir şey yok. Her şeyde yüzümüze gözümüze kakıyorlar. Bir tane stat yapacaklar her seçimde başımıza kakıyorlar. Arkadaş Türkiye’nin her yerinde yapılıyor.

KARADENİZ SAHİL YOLUNUN AÇILIŞANA DAVET ETMEDİLER
Karadeniz Sahil yolunu, fikrini biz bulduk, ihalesini ben yaptım. Bizim iktidarımız döneminde yüzde 30’u bitti. Devlette devamlılık esastır, onlar geldi bitirdiler. Açılışına bizi bile davet etmediler. Hayal eden düşünen tasarlayan insanları bile açılışına davet etmediler” diye konuştu.

SÜLEYMAN SOYLU’YA İSTİFA ÇAĞRISI
Fenerbahçe Kongre Üyesi olduğu ortaya çıkan AK Parti Trabzon 1. Sıra adayı Süleyman Soylu’ya da istifa çağrısında bulunan Aydın, şike süreci ile ilgili olarak ise, “Onun yapacağı tek şey Fenerbahçe kongre üyeliğinden istifa etmek. İstifa etsin Fenerbahçe kongre üyeliğinden. Öyle boynunu Trabzonspor kaşkolü takıp bizi kandırmasına gerek yok. Herkes her takımı tutabilir. Niye Fenerbahçe’yi tuttu diye ben onu yargılamam. Bizim yüzde 1 kaçağımız vardır. Onu da o kaçak sınıfına sokarız. Ama oy istemeye geldiğince boynuna Trabzonspor kaşkolü takarak kimse aklımızla zekamızla alay etmesin. Yani size yapmasın. Trabzonspor’un gasp edilmiş hakkı var. O hakkı Türkiye’de hukuk olmadığı için alamadık. Mahkeme karar verdi. Her türlü film fırtına döndü ispatlandı. Arkasından Yargıtay’a gitti. Yargıtay onadı. Arkadaşlar bir ülkede hukuk varsa, şikede mahkeme kararıyla belgelendiyse, ne olur TFF devreye girer. Bu mahkeme kararlarına dayalı olarak senin şampiyonluğunu sana iade eder. Bu mahkeme kararlarına rağmen TFF hiçbir şey yapmadı. TFF başkanı Cumhurbaşkanının memurudur. Atama memurudur. Nasıl verecek veremezsin?. Onun için ne adalet diyorlar ne de hukuk dinliyorlar. Ama biz ehli adalet var ona sığınıyoruz” dedi.