MHP Trabzon  İl Başkanı Muammer Demeli, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'ye yüklendi. 

Demeli, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sayın Haydar Revi, daha önce yaptığımız bir basın açıklamasına cevaben bazı açıklamalarda bulunmuştur. Sayın başkana yeni görevinde başarılar diliyorum. Anlaşılan daha kongre heyecanını üzerinden atıp ayakları ile yere basamamıştır. Uçuş modunda birilerinin daha önceki açıklamalarının fotokopisini basına dağıtmıştır.

Sayın Revi, özelikle sen daha önce yapılan hata ve eksiklikleri göreceğine hemen benim karşımda güçlü deyip daha teşkilatında görev dağılımı yapmadan saldırmaya başladın. Yani sende ucuz ve zavallı bir siyaset anlayışıyla yola çıktın. Abin olarak seni sevdiğim için uyarma ihtiyacı duydum. Ve haddini bil diyorum. 
MHP Trabzon İl teşkilatı olarak bütün arkadaşlarımızla birlikte 7/ 24 saat halkın arasındayız.
Sayın başkanın açıklamasında AKP’deki palavra sıkma geleneğini sürdürdüğünü görüyoruz. Bizim sorduğumuz sorulara, ,ileri sürdüğümüz iddialara cevap vermek yerine hamaset dolu ifadelerle laf kalabalığı yapmağa çalışmıştır.

Biz halkın arasındayız. Halkımızın şikayetlerini, sıkıntılarını dile getiriyoruz. İstatistik kurumunun verilerini baz alarak Trabzon için yorumlar yapıyoruz. Görünen büyük köy kılavuz istemiyor. Her şey meydanda, her şey uzun sokakta, her şey Boztepe’de…Milletin gözü önünde yaşanıyor" dedi.

AK Parti hükümetinin Trabzon'u büyük bir köy haline getirdiğini ifade eden Demeli, sözlerine şu şekilde devam etti: 
" Bu şehirde işsizlik arttı diyorum. Artmadı mı? Trabzon’da fabrikalar, iş yerleri, istihdam alanları açtınız da bizim haberimiz mi yok? Sayın başkan Trabzon’da son bir yılda kapanan iş yeri sayısı kaçtır?

Trabzon’un yerlerde sürünen Eğitim ve öğretim faaliyetlerini sorguluyoruz. Sorgulamayalım mı?

Uçtuk, uçuyoruz, yapılmayanı yaptık, ilk defa biz yaptık yalanlarıyla milleti kandırmanıza göz mü yumalım. Tablo ortada..Rakamlar ortada.Tabela’da “ Trabzon Büyük Köy yazıyor”. Trabzon kaybediyor yazıyor."

Büyükşehir'den insanların rahatsız olduğunu ileri süren Deeli, "Siz ne derseniz deyin, İnsanlarımız Büyük Şehirden rahatsız. Muhtarlarımız şikayetçi, kapanan belde halkımız şikayetçi, sizin partinizin ilçe belediye başkanları bile şikayetçi…Mesela Düzköy ilçemize bağlı bir çal köyü belediyesi vardı. Bu belediye gurbetçilerin katkılarıyla birkaç iş makinası almış, küçükte olsa o belde de vatandaşın  ihtiyaçlarını görüyordu. Şimdi ne oldu? İmkanlarını Büyük Şehir’e aktardınız. Söyler misiniz Büyük Şehir Çal köyüne hangi hizmeti götürdü bu güne kadar? Çal köyüne bir gidin, vatandaşı bir dinleyin. Sonra bize cevap verin" dedi.

Demeli, sözlerini şu şekilde bitirdi: 
"Sayın Başkan sizin döneminizde İl Özel İdaresine ait olan Yeşiltepe’deki daireleri 30 – 35 bin dairede oturanlara sattınız. Şimdi oraya gidin bakın, sattığınız o lojmanlarda kimler oturuyor. Sattığınız bu lojmanlar 100 – 120 bin liradan satılıyor. Anlaşılan sizin pahalı siyaset anlayışınız bu.

İkinci olarak şahsınıza soruyorum. Fahri hemşerilik beratı verdiğiniz ulaştırma bakanı Binali Yıldırım ikinci pis sözünü verdiğinde bunun takibini yaptınız mı? Siyasileriniz bu konuda ne gibi bir yaptırım gücü kullandılar.

MHP olarak rantsal dönüşüm projelerinden bahsetmiyoruz. Biz Trabzon’u sosyal, ekonomik olarak kalkındıracak, insanımıza iş imkanı sağlayacak, Trabzon’u bir cazibe merkezi haline getirecek, insanımızı Trabzon’da tutacak işlerden söz ediyoruz. Trabzon neden bir Bursa, bir Kayseri , bir Mersin olmasın? Neden ?

Tekrar ediyorum; Tren yolu dediniz. Hani nerede? Havalimanına 2. pist dediniz, hani nerde? Şehre ikinci üniversite dediniz, nerede? Çevre yolu dediniz, gündemden kaldırdınız. Lojistik merkez dediniz, sonra Rize’ye kaydırdınız, Trabzonluları Yatırım adası yapmakla teselli ettiniz. Peki yatırım adası projesi nerede? Bunlara cevap ver sayın başkan.. gazel okuma

Ve yine soruyorum Trabzon’un AKP’li milletvekilleri nerede? Gören duyan var mı? Allah aşkına bu arkadaşlar ne iş yaparlar? Trabzonlu bunlara yan gelip yatmak için mi oy verdi? Neden Trabzon’la, Trabzon’un sorunları ile ilgilenmiyorlar? Türkiye Büyük Millet Meclisi yan gelip yatma yerimidir? 

Bu şehirde insanlar huzursuz. İnsanlar bu şehirden kaçıyor?  Onu yaptık bunu yaptık falan filen …Biz hiçbir şey yapmadınız demiyoruz. Bu şehir kaybediyor diyoruz. Neden? Ayasofya’nın yapılması, kentsel dönüşümler , Akyazı  stadı bu şehirde insanları tutmaya yetmiyor demek ki..Bir yerlerde bir şeyler eksik yapılıyor demek ki..Yaptıklarınız neden sosyal hayata yansımıyor. Bu şehir niye küçülüyor? Neden insanlar bu şehirden kaçıyor.

Sayın Başkanım, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak önceki AKP İl Başkanınız Adnan Günnar ile hep seviyeli siyaset yapmaya özen gösterdik. Aynı özeni sizinle de yapma düşüncesindeyiz. Bundan sonraki basın açıklamalarınızı sizin yazmadığınızı bildiğim için önce bir okuyun karşı tarafa hakaret var mı yok mu karar verin ondan sonra yayınlayın.

Bu cümleleri 30 yıldır tanıdığım, bir çok konuyu beraber paylaştığım, kardeşim, Haydar Revi’ye yakıştıramadım. Görevinde başarılar diliyorum!