Sürmen’in adaylığını açıkladığı sırada duygusal konuşması AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı'ndan bazı kadınların gözlerinin dolmasına neden oldu.
 

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Genel Seçimlerde 28. Dönem Milletvekili Trabzon Milletvekili olmak için AK Parti’den aday adayı oldu. 

Adaylık Başvurusunu, İl Başkanlığına veren Sürmen, ardından bir basın toplantısı düzenledi. 

Geniş bir katılımla düzenlenen toplantıda kadınların ağırlığı dikkat çekti.

Salonda bütün koltuklar dolarken birçok partilinin de ayakta kaldığı görüldü. 

Sürmen’in duygusal konuşması sırasında toplantıyı izleyen bazı partililerin gözlerinin dolduğu görüldü. 

TEK GAYEMİZ ÇALIŞMAK

Konuşmasına ilk olarak deprem felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek başlayan Sürmen, ardından özgeçmişi ile ilgili bilgiler verdi. 

Sürmen, “4 Yıldırım Kadın Kolları İl Başkanlığını yerine getirirken tek gayemiz çok çalışmak oldu. Aynı çatı altında yorulmadan, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedeflere doğru yol aldık. AK Parti kadın Kolları olarak bizim 59 bin kadın üyemiz var. 18 ilçe teşkilatımız, mahalle başkanlarımız, kıymetli üyelerimizle her daim Trabzon’dan ses verdik.'' dedi.

MİMOZA ÇİÇEĞİ İLE YOLA ÇIKMAK İSTİYORUM

Sürmen açıklamalarının devamında, ''Farklı projeleri hayata geçirmek, etki alanını çoğaltmak, dokunabildiğimiz kadar gönüle dokunmak hep birinci gayemiz oldu. Bugün 28. Dönem AK Parti Trabzon iMilletvekili aday adaylığımı, sizlerin desteğiyle, duasıyla ve teveccühü ile açıklıyorum. Görev sürem boyunca, her daim bir motto ile yola çıktık. Kongrelerimizde renklerle, Kenan’la, kayanla yola çıktık. Ben bu dönem Mimoza çiçeği ile yola çıkmak istiyorum. Mimoza çiçeği zerafeti, saygıyı temsil eder. Bizlerde kadın siyasetçiler zarafetimizi, saygımızı koruyarak yola devam edeceğiz. Bundan sora atacağız adımlar güzel niyetlere çiçek açsın inşallah” ifadelerini kullandı.

GÖREVE DEVAM EDECEK

Sürmen, aday adaylığı sürecinde görevinin devam edeceğini ifade erek, “Görevimiz devam edecek. Aday adaylığı sürecinde görevimiz devam ediyor. Güzel ve zor bir çalışma bizi bekliyor. Herkes hakkını bana helal etsin. Ben hanımları rahat bırakmıyorum” dedi. 

Sürmen, “Ben Kadın Kolları İl Başkanı olduğum dönemden beri arkadaşlara hep şunu söyledim. Hedefimiz 2023.. Biz buna yarın seçim varmış gibi devam edeceğiz. Çalıştık ve seçmenin nabzını tutabilme imkanı yakaladık. Her gittiğimiz kapıdan aldığmıız geri dönüşler, aldığımız dualar.. Böyle yazsak roman olur denir ya aynı şekilde. Bir çok hanenin sofralarına beraber oturuyoruz. Cumhurbaşkanımıza en yüksek oyu verecek, en büyük hisseyi Trabzon’dan biz vereceğimize inanıyorum. Şimdiye kadar aldığımız oyumuzu, daha da arttıracağız.. “ diye konuştu