TÜRK SİYASET TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR ANI YAŞADIK


Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı.
Bu toplantıya katılım gösteren DEVA Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek ''Türk demokrasi tarihinde önemli bir günü yaşadık.Bugün tarihi bir an ve bizden sonra gelecek nesiller kurulan bu ittifakın önemini ve bugünü hiç unutmayacak'' 
ALTI PARTİ GÜNLERDİR ÇALIŞIYOR
DEVA Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek; Biz DEVA Partisi olarak 22 eylem planımızla ülkemizin sorunu olan bir çok alanda çözüm önerilerimizi sunmuştuk. Bugün açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni ise altı partinin üzerinde mutabık olduğu acil çözüm önerileri var. Biz bunu çok değerli görüyoruz. Ülkemizin farklı görüşlerinden bir araya gelmiş 6 partisi alt ekipleri ile günlerdir ülkemizin geleceği için bu metni oluşturdular ve altına imzalarını attılar. Bu halkımıza verdiğimiz bir söz olarak yerini aldı.
MUTABAKAT METNİ NELERİ İÇERİYOR?
Mutabakat metni "Hukuk Adalet ve Yargı", "Kamu Yönetimi", "Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim", "Ekonomi, Finans ve İstihdam", "Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm", "Sektörel Politikalar", "Eğitim ve Öğretim", "Sosyal Politikalar", "Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları" başlıkları altında toplandı. Toplantı öncesinde hazırlanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni" kitapçığı salondakilere dağıtıldı. 240 sayfalık ana başlık, 75 alt başlık, 2300'den fazla somut hedef yer alıyor.