TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISINA MECLİS BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM SEDEF BAŞKANLIK ETTİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Bugün gerçekleştirilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sahil peyzaj alanında temsili Çanakkale şehitliği yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na oy birliğiyle yetki verildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı üçüncü toplantısı Meclis II. Başkanvekili İbrahim Sedef’in başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda icra edilen toplantıda Antalya’da düzenlenen Türkiye Liselerarası Futbol Turnuvası’nda şampiyon olan Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımının ödüllendirilmesi için verilen önerge gündeme alınarak görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na havale edildi.
Ortahisar ilçesi sahil peyzaj projesinde bulunan şehitler anıtının doğusundaki alana temsili Çanakkale şehitliği yapılması amacıyla proje hazırlanması ve işin sonuçlandırılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verilmesini içeren önerge de Meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS BAŞKANI İBRAHİM SEDEF YÖNETTİĞİ OTURUMDA SÜRMENE İÇİN ANA OKULU İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNİ OY BİRLİĞİ İLE ONAYLATTI
İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen müzakerelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Sürmene ilçesi Balıklı Mahallesi 496 ada 11-12 ve 13 numaralı parsellerin bulunduğu alana ilişkin 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği görüşülerek kabul edildi. Toplantıda, söz konusu alanda Anaokulu yapımı için gerekli değişikliklerin yapıldığı ifade edildi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’nün; Kanuni Bulvarı’nın Ortahisar ilçesi Bahçecik, Boztepe ve Yenicuma mahallelerinden geçen kısımlarına yönelik hazırlanan kamulaştırma projesine ilişkin 1:5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1:1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili müzakere görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yapılan imar değişiklikleri ile yapım çalışmaları devam eden Kanuni Bulvarı’nda çalışmaların hızlanacağı kaydedildi.
Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan gelen gündem maddelerinin de karara bağlandığı toplantıda; Tonya Belediyesi’nin, İstanbul’da meydana gelen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’ın isminin Tonya ilçesi Kürtün Caddesi Şangariye mevkiinde bulunan parka verilmesi ile ilgili kararı, görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Çarşıbaşı Belediyesi’nin cadde ve sokak isim değişikliğine ilişkin kararı ile ilgili müzakere de görüşülerek kabul edildi.