HALUK PEKŞEN VAKFİKEBİR'DE MUTLU OLDU 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

CHP Trabzon milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Trabzon'da ayak basılmadık ilçe, mahalle ve köy bırakmayan Pekşen, CHP Vakfıkebir mitinginde coşkulu kalabalığa seslenerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 PEKŞEN ; "SOSYAL DEVLET VATANDAŞINA İŞ VERMEK ZORUNDADIR. VEREMİYORSA GEÇİMİNİ SAĞLAMALIDIR"

Dünya'da devletler ekonomilerine göre halklarına yardım ettiğini belirten Pekşen, "Devlet halkına iş vermek zorunda eğer iş veremiyor ise ona vermesi gereken işin karşılığı en az bir ücret ödemek zorunda. Sosyal devletin temel kuralı budur. Ya iş vereceksin iş veremiyorsan ona geçim koşullarını sağlayacaksın. Dünyanın devletleri arasında ekonomisi en büyük 18. ülkeyiz biz. Avrupa'da 5. sıradayız. İlk sırada Almanya var. Fransa, İngiltere, İtalya ve Türkiye var. 1-2-3-4 şeklinde sıraladığım ülkelerde işsizlik yardımı var. Gelir desteği yardımı var.  5'nci sırada biziz ama bizde yok. Bizden sonra gelen ülkeler İspanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Danimarka, Avusturya gibi Avrupa'nın 27 ülkesinde İşsizlik ve gelir desteği yardımı var. 5'nci sırada olan tek bizde yok. Bizden daha kötü durumda olan ülkelerde var.  Çünkü siyaset kendisine hükmedecek alan bırakır. Kontrol edecek alan bırakıyor. Siyasetçi diyor ki ben bu insanlara gelir desteği verirsem ben onun oyunu kontrol edemem. Bütçeden sosyal yardım başkanlığına aktarılan bir pay var. O pay sosyal yardım başkanlığından kaymakamlıklara aktarılıyor. Orda ki AK Parti militanları tarafından vatandaşlara dağıtılıyor ve oy istismarlığı yapılıyor. Un, makarna, kömür dağıtılıyor. Vatandaşın ne alacağı siyasetçilere mi kaldı? Parasını ver onlar ne alacaklarına karar versinler.  CHP diyor ki geliri olmayan ailelere 720 TL maaş vereceğiz. ‘Kaynak nerede’ diye soruyorlar. Kaynak çok ama onların vatandaş diye bir dertleri ve tasaları yok.    Pekşen, Trabzon’un büyükşehir belediyesi yapılmasının yanlış olacağını CHP olarak anlattıklarına da değinerek, "Trabzon büyükşehir belediyesi olduğu dönemden öncesinde, büyükşehir yapıldığı takdirde vatandaşın cebinde bir elin olacağını belirttik. Elektrik faturası geldiğinde içinde Büyükşehir Belediyesi payı var. Su faturasında payı var. Olmayan imar için imar harcı var. Büyükşehir belediyesi insanların hayatına bir külfet getirdi. Hani büyükşehir geldiğinde bu Trabzon uçacaktı. Ne oldu?" şeklinde eleştiride bulundu.

   AV.HALUK PEKŞEN ;"16 KATRİLYON KAÇAK ELEKTİRİĞİN PARASI VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

CHP milletvekili adayı Haluk Pekşen, ülkedeki kayıp kaçak elektrik faturasının da bu hükümet tarafından vatandaşa yüklendiğini belirterek,  “Türkiye son 5 yılda elektrik faturalarınızda kaçak elektrik bedeli diye bir bedel yazıyor bunu okuyorsunuz. Karadeniz Bölgesinde kaçak elektrik miktarı yüzde 7.5 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 73.4 yani o bölgede evine elektrik bağlanan her dört kişiden sadece bir tanesi fatura ödüyor. Üçü ödemiyor. Bundan dolayı elektriğini kesiyorlar mı? Hayır. Bir şey yapıyorlar mı? Yok. Peki, ne oluyor, o elektrik parası? İşte o kaçak elettiğin parasını bu bölge insanı ödüyor. 5 yılda Türkiye'nin ödediği kaçak elektrik parası16 milyar lira. Kim çalmış bu parayı? PKK ve yandaşları. Ülkenin dörtte biri devletin kontrolünden çıkmış" şeklinde konuştu.

 PEKŞEN ;CAN DÜNDAR'A SAHİP ÇIKTI.  
CHP adayı Avukat Haluk Pekşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adana'da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili haber yapan Cumhuriyet gazetesi Genel yayın Yönetmeni gazeteci Can Dündar ile ilgili sarf ettiği sözler üzerine şu ifadeleri kullandı:  "O TIR’larda silah olduğunu ispat etmezseniz şerefsizsiniz’ diyip, TIR’larda ağzına kadar silah dolu olduğu ispat edildiğinde gazeteciye de ‘Senin yakana yapışacağım hesap soracağım’ diyen kim? İşte bunu diyene, gazeteciye hesap sorana, O’na hesap soracak biri var mı? Var işte buradayız. CHP burada. O hesabı bakalım kim kime soracak. O Can Dündar'a yaptığı gazetecilik için buradan selam olsun, arkanda CHP var. Arkasında  halk var. Arkanda Türkiye var. Korkma, hiç korkma. Ben onları iyi tanırım, ben onların ruhunu bilirim. Onlarla Silivri’de kapıştık. Ağa babalarını gördüm ben Silivri'de. Onlara Silivri’yi dar ettim. Ankara'yı dar ettim. Trabzon meydanlarını dar ettim. İşte şimdi Vakfıkebir'deyim yüreğiniz var ise gelin. Bunların öyle cesareti yoktur. Bunlar alçakça senaryo yazarlar. Kumpas kurarlar. Belden aşağıya vururlar, insanlara gizli kamere çekimi yaparlar. Bunlar insanlık onuruna yakışmayan her türlü rezilliği ve arsızlığı yaparlar. Hesap verecekler hiç birini af etmeyeceğiz" dedi.