GÜMRÜKÇÜOĞLU İRAN DÖNÜŞÜ BASININ KARŞISINDA 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İran Dönüşü Trabzon basınıyla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Basın Toplantısı Salonu’nda basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Gümrükçüoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 7 Haziran seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Gümrükçüoğlu, seçimin ardından Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’na yapılan saldırıyı da bir kez daha kınadı.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİ YENİMAHALLE’DE YAPILACAK
Yaptığı değerlendirmede Ramazan ayının başlayacak olması münasebetiyle Trabzon genelinde hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Yarın akşam ilk sahura kalkacağız. Bütün dünya coğrafyalarında İslam âleminin mübarek ayı olan Ramazanı yaşamaya başlayacağız. İbadet ayı olan Ramazan’ın Trabzon’da en güzel şekilde yaşanması için Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi tüm tedbirlerimizi almış, çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Ramazan ayı boyunca bütün insanlarımıza, ibadetin asıl içeriği olan Allah’a (c.c.) kulluğun yanı sıra bir biriyle iyi geçinmek, kırgınlıkların ortadan kaldırılması, barış ve kardeşliğin zirveye çıkarılması temennisini ifade ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Yenimahalle’deki fuar alanı olarak tabir ettiğimiz yerde, gençlerimizin, çocuklarımızın, ailelerin bir soluk alacağı Ramazan etkinliklerini sosyal, kültürel, ahlaki ve manevi değerlere bağlı ve saygılı olarak sürdürme programı yapmış bulunmaktayız. Bu arada en önemli olan husus, söylediğim gibi Ramazan ibadet ayı olması münasebetiyle bu ibadet saatlerine dikkat edilerek, teravih saatlerine dikkat edilerek, bu etkinliklerin sürdürülmesi kararı almış bulunmaktayız.
AÇIK HAVA İFTARLARIYLA BİR ARAYA GELECEĞİZ 
Mübarek Ramazan aynında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl olduğu gibi ilçeler ve mahallelerde açık hava iftarları ile vatandaşlarımızla bir araya gelerek, aşımız zeytin ekmek de olsa, çorba da olsa dayanışmayı temin edecek programları yapmış durumdadır. Bu iftarları yasal olarak Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden yapabilecek olmamıza rağmen, bütçeden her hangi bir para kullanmadan gerçekleştireceğiz” dedi.
TRABZON’UN TÜM YOLLARI ELDEN GEÇİRİLMİŞ OLACAK 
Konuşmamsında büyükşehir olan Trabzon’da bu yıl geniş kapsamlı yol çalışmaları gerçekleştirdiklere dikkat çeken Gümrükçüoğlu, 2015 yılı içerisinde Trabzon il genelinde 50 milyon TL’lik yol çalışmamsı yapılacağını ifade ederken, “1 Mayıs’tan itibaren hizmet mevsimine başladık. 1 Mayıs’tan itibaren bütün şantiyelerimizi harekete geçirdik. Şu ana kadar Trabzon’umuzun bütün mahalle yollarına 75 bin ton asfalt serdik. Bu, bugüne kadar yapılmış olan asfalt hizmetlerinin tümünün 1,5 mislidir. Bu asfaltı ilçelerimize adaletli şekilde dağıttık. Bu arada bütün ilçelerimize kendi iş makineleri ve destek veren bizim iş makinelerimizin dışında birer iş makinesi daha Büyükşehir Belediyesi olarak kiralayıp verdik. 1 Mayıs’tan itibaren bu iş makineleri her ilçede ilaveten görevlereini sürdürmektedir. Bu makinelerin yakıt olsun, operatör olsun, kira olsun tüm giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmektedir. Tüm ilçelerimizde 20 trilyonluk beton yol ihalesi yapmış bulunmaktayız. Her ilçede bu ihalelerin yer teslimleri yapılmış ve çalışmaları başlatılmıştır. Bu yıl, sezon sonuna kadar 200 bin ton asfalt serme hedefindeyiz. Bir başka deyimle Büyükşehir Belediyesi olarak 20 bin km yol ağı olan Trabzon’da 30 milyonluk asfalt 20 milyonluk betonlama çalışması gerçekleştirmiş olacağız. Bu çalışmaların her yıl gerçekleştirilmesine çalışıyoruz. Böylece 5 yıl sonunda 250 milyonluk yol çalışması gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu, Trabzon’un tüm yol ağının elden geçirilmesi sonucunu doğurur. Bu sezonda bugüne kadar bunların dışında tüm ilçelerde 235 km yolun malzemeli yapım-bakım ve onarımı sürdürülmüştür, istinat duvarları yine aynı şekilde yapılmaya devam etmektedir.
BİZİM İŞİMİZ 7 HAZİRAN’DA BİTMEDİ, BİZ BURADAYIZ 
Genel seçimlerin 7 Haziran 2015’te yapılmış olması münasebetiyle herkes çok iyi bilsin ki bizim işimiz 7 Haziran’da bitmedi, bitmeyecek. Hizmet kervanına devam ediyoruz. 7 Haziran’da da 7 Kasım’da da buradayız. Kış kapatana kadar çalışmalarımıza devam ederiz. Kar kapatınca bu sefer yol açma çalışmalarımızı sürdürürüz” diye konuştu.
TEBRİZ'LİLER TRABZONSPOR İLE MAÇ YAPMAK İSTİYOR 
Yaptığı değerlendirmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği İran ziyaretine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Biz heyetimize DOKA’nın, TTSO’nun ön gördüğü turizm temsilcilerinden de, özel turizm firmalarından ve kültür sanatımızı orada tanıtacak olan önemli gruplarımızı da aldık. Orada önemli programlar yaptık. Geçen yıl buraya 50 kişilik bir İran heyeti gelmişti. Şimdi biz heyet olarak Tebriz kentine gittik. 2 milyon nüfusu olan bu şehir Türkçe olarak herkesle anlaşabileceğiniz ve her türlü teşebbüsü sürdürebileceğiniz bir il. Kendileriyle resmi görüşmeler yaptık, özellikle turizm üzerinde durduk. Orada bizi, Trabzon’u, Karadeniz’i, Türkiye’yi çok seviyorlar. Bizde onları çok seviyoruz. Trabzon’da, Türkiye’de TOKİ ile kentsel dönüşümlerin nasıl yapıldığını bizle görüştüler. Bu konuda bir toplantı temin etmemizi istediler. Bizde yardımcı olacağımızı söyledik. Teknik bir heyetlerini Trabzon’a göndermeleri haklinde bilgi vereceğimizi, TOKİ ile Ankara’da değerlendirmeler yapabileceklerini, bunun için elimizden gelen bütün desteği sağlayacağımızı kaydettik. Tebriz hakikaten tarihi bir şehir. Trabzon gibi 4 bin yıla dayanan geçmişi münasebetiyle birçok tarihi mirası mevcut. Tebriz Trabzonspor’u çok seviyor. Orada Trabzonspor’u tanımayan, bilmeyen, sevmeyen yok. Onların bir takımı var. Takımın ismi Traktör. Bu takım her maçta 80 bin kişiye oynuyor. İran Süper Ligi’ndeki tek Türk kökenli takım. Traktör takımının Trabzonspor’la maç yapmasını talep ettiler. Bunu Trabzonspor’a ileteceğimizi söyled