Aksoy açıklamasında ; 
Ülkemizin kaderini belirleyecek olduğuna inandığım 14 Mayıs 2023 seçimleri için “Doğdu üstümüze nazlı hilali doğruya döndürdük kalplerimizi Türkiye Yüzyılı geliyor tam vakti yarın değil hemen şimdi” diyerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakına bir oydan daha fazlasını verebilmek adına Adalet ve Kalkınma Partisinden 28. Dönem Trabzon Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yapmış bulunuyorum. Trabzonumuza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah.

FERHAT AKSOY KİMDİR 
27 Mayıs 1990 tarihinde Beşikdüzü’nde doğdu. Üniversite eğitimini Beşikdüzü MYO’da bilgisayar programcılığı üzerine tamamladı. Ticarete olan ilgisinden dolayı genç yaşta bir çok alanda faaliyet göstermiş ve 2010 yılında Ferhat Aksoy Gıda San ve Tic Ltd Şti adı altında Giresun-Trabzon illeri arasında hizmet veren bir unlu mamüller fabrikası kurdu. Halen aktif olarak devam eden şirket bünyesinde birçok kişi istihdam etmektedir.
Aktif siyasette önemli görevlerde bulunmuş, birçok sivil toplum kuruluşunda ve sosyal sorumluluk projelerinde gerek üye gerek yönetici olarak bulunan Ferhat Aksoy aynı zamanda Trabzonspor kongre üyesidir. Karadeniz kültürü aşığı ve bu kültüre pek çok hizmetleri olmakla beraber, yöresel müzik icrasıyla birlikte usta öğretici sertifikası bulunmaktadır. 
Renkli kişiliği ile tanınan Ferhat Aksoy evli ve bir çocuk babasıdır.