FELAKET VADETTİLER

YIKMAYI, KAPATMAYI, YOK ETMEYİ, KALDIRMAYI, DURDURMAYI TAAHHÜT ETTİLER

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, altılı masanın açıkladığı ortak mutabakat metnini yorumladı.

Mutabakat metninde Kanal İstanbul’un iptal edileceği, yapımı süren şehir hastanelerinin durdurulacağı, yeni termik santrallerin yapılmayacağı, Akkuyu nükleer santralinin gözden geçirileceği, Varlık Fonunun kapatılacağı, Merkez Bankası İstanbul Ofisinin kapatılacağı ve Türkiye’nin büyük bir çöküşüne neden olabilecek birçok maddenin açıklandığını belirten CORA, bu metinde felaketin vadedildiğini söyledi.

Milletvekili CORA, “Bu metin daha tatbik edilmeden şerh düşülerek ölü doğmuş hiçbir umut vadetmemiştir. Eski siyasilerin koltuk, makam ve rant alışkanlıklarını terennüm ettirecek, kavgaları ve kaosu tetikleyecek, istikrarsızlık üretecek, krizleri büyütecek, bir buçukluk adamları itibar sahibi yapacak, ülkeyi yönetmek için yüzde 50 oy alacakların emir erleri olmasını isteyecektir. Yok böyle bir dünya. Mümkün değil böyle bir şey .Onların vaatleri hayalidir, afakidir, absürttür, olanaksızıdır. Büyük bir kandırmacadır. Bir koltuk için bütün müktesebatlarını yok edecek kadar aciz ve düşkündürlerdir. Kendilerine düşecek bakanlık koltuklarının hesabını yapan, her fırsatta milli ve yerli olana karşı çıkan, kaos ve krizlerin çığırtkanlığını yapan altılı masanın ortak mutabakat metni bize bir kez daha şunu göstermiştir ki bu masanın tek bir hedefi vardır. O da ülkemizin kazanımlarını yok etmektir. Bunların gayreti Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhuriyetinin önünü kesmektir.

Türkiye’nin terörle mücadelesine iki laf etmeyip FETÖcülere, PKK’lılara göz kırpanlara, şehir hastanelerini yıkacağız diyenlere, Kanal İstanbul’a karşı olanlara, İHA ve SİHA’lara dokunacaklara, nükleer enerjiyi durduracak olanlara hiç şüpheniz olmasın milletimiz 14 Mayıs’ta gereken cevabı verecektir.” ifadelerine yer verdi.