CHP Trabzon İl Danışma Kurulu Toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapıldı. 

Danışma Kuruluna, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kastamonu Milletvekili ve PM üyesi Hasan Baltacı, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun ,CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman,Düzköy Eski Belediye Başkanı Abidin Çelik ile eski İl Başkanları, STK Temsilcileri ve partililer katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Danışma Kurulunda açılış konuşmasını İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu yaptı. 

Hacısalihoğlu özetle şu şekilde konuştu: 
Bugün burada toplanmamızın asıl amacı yaklaşan Genel Seçimlerde Trabzon özelinde, nasıl en iyi sonucu alabilirizin analizi yapmak, planlanan yol haritasıyla partimizi tüm Türkiye’de iktidar yapmak. 

HERKESİN GÖRÜŞ, ÖNERİ… 
Bunun için örgütümüzden en aşağısından, en yukarısına kadar herkesin görüş, öneri ve fikirlerine açığız. 

İÇE DÖNÜK HESAPLAŞMALARIN… 
Örgütte içe dönük hesaplaşmaların, ne kişilere ne de partiye değer katmadığını hepimiz iyi biliyoruz…  
20 yılda geldiğimiz noktada kötü yönetilen, itibarı kaybolan, emeklisinden, işçisine, öğrencisine kadar yetişmiş insanların ülkesini terk etmesi için türlü yol aradığı bir noktaya geldik. 
iyiki CHP var. Biz bugün Cumhuriyete sahip çıkmazsak, yarın İran’da ki o genç kız gibi bizim genç kızlarımızın olmayacağının hiç bir garantisi yok. 

BAZI MİLLETVEKİLLERİNİN YAPTIĞI HATAYA… 
Parti adına konuşma yetkisini sadece 3 kişi için kulanılır. Son zamanlarda bazı milletvekillerinin yaptığı hataya bizlerde düşmeyelim. Kendi kişisel görüşlerini sosyal medya üzerinden tartışıp polemik yaratmak bize yakışmaz, partimize de bir artı değer katmaz. 


KAR GİBİ ERİYEN AK PARTİ İKTİDARI.. 
Saha çalışmalarında gördüğümüzün anketlere yansıması elbette bizleri memnun ediyor. Şehrimizde bir kar gibi eriyen AK Parti iktidarı, bunun yanında başta CHP olmak üzere millet ittifakının yükselen trendi var. 

REHAVETE SOKMAMALI
Ancak bu trend ya da anket sonuçları hiç birimizi rehavete sokmamalı. Aksine bizi daha başarılı olmak için perçinlenmeli. 
Hiç kimseye kapı kapatmamalıyız. 
Biz CHP’yiz. Halkın partisiyiz. Geçmişte farklı siyasi partilerde görev almış, o partilere oy vermiş arkadaşlar kanaat önderleri olabilir. Ama biz büyüyerek CHP’yi iktidar yapmak istiyorsak halkın partisi olarak kapımız herkese açık olmalı. Tüm ilçe başkanı arkadaşlarım bu minvalde düşünüp kapılarını açtıklarına eminim” 

UTANMADAN SIKILMADAN… 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da özetle şu şekilde konuştu: 
“Bu ülkeyi 21 yıldır yönetenler bu hale getirdi. Utanmadan sıkılmadan bugün çıkıp meydanlarda, “Biz düzelteceğiz” diye nara atıyorlar. Artık bunlara kimsenin inandığını düşünmüyorum. Önümüzde seçim var. Memleketi bu hale getirenlere, gereken dersi verecek diye düşünüyorum. 


ÖZELEŞTİRİ YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Özeleştiri yapmak için bir araya geldik. Pandemi deneniyle uzun dönem Danışma Kurulu toplantısını yapamadık. 
Her cümlenizi not alcağım. Her eleştirinizden, önerinizden faydalanmaya çalışacağız. Belki ağır, belki yapıcı eleştiri, belki yol göstereci eleştiriler olacak ama bu kapıdan kol kola çıkmasını başaracağız. 
Bu ülkenin bizden başka umudu yok. Umutsuzlar içinde bir ülkede 6 siyasi parti bir araya geldi millet masasını kurdu. O masa bugün umutsuzluk içindeki memleketin tek umududur. Her birimize düşen görev o umuda katkı vermektir. 


İNSANLIK KRİZİN, TÜRKİYE ÇÖKÜŞÜN EŞİĞİNDE.. 
Milletvekili Baltacı da, özetle şu şu ifadeleri kullandı: 
“İnsanlık top yekün bir krizin eşiğinde. Ama Türkiye bir çöküşün eşiğinde. Dünyada dalgalanma varsa, Türkiye bu dalgalanmayı 10 kat hisseden ülke. Neden, 100 yıl önce bu ülkenin temellerini atan o kurucu felsefe, tasfiye oldu.. 
Cumhuriyetin temellerini attığı ekonomi felsefesi yok edilmiş.. 
Cumhuriyetin temellerini attığı eğitim, sağlık, dış politika, yargı kurumları yok edilmiş durumda. 
Ağır günlerden geçiyoruz. Önümüzde bir kış, arkasında bahar ve seçim var. 


ADİL BİR ÜLKEDE YAŞAYACAĞIZ
Buradan çıkış yolunu, CHP başta genel başkanı olmak üzere her defasında bu ülkeye çeşitli vesilelerle anlatmaktan geri durmuyoruz. Bu ülkenin ekonomisini ayağa kaldıracak irade, kadrolar bizde… Eğitimin saglığını, ayağa kaldıracak felsefe bizde. Cesaret, inanç bizde.. Elbette adil bir ülkede yaşayacağız. Hakça bir düzen, laik, bilimsel parasız eğitim düzenini yenedin kuracağız. Ücretsiz sağlık sistemini, yargının bağımsızlığını inşa edeceğiz. 
Bağımsız dış politikayı yeniden kuracağız” 

ÖRGÜTÜN İÇ MUHASEBESİNİ YAPTIĞI.. 
İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, özetle şu ifadeleri kullandı: 
“İl Danışma Kurulu Toplantıları, örgütün iç muhasebesini yaptığı, geleceği dönük önerilerini ortaya koyduğu bir platformdur. 

İKTİDARDAKİ SİYASAL.. 
AK Parti iktidarının 20. Yılında, iktidarda bulunan siyasal kadroların, tek bir hedefi vardır. Ülkede milli geliri arttırmak, artan milli geliri adil şekilde o milletin fertlerine paylaştırmak, refahı arttırmak, geleceğe umutla bakmasını sağlamaktır. 
20 yılın sonunda hepimiz biliyor, görüyor, yaşıyoruz ki geleceğe umutla bakan Türkiye yok. İnsanlarımızın geleceği kararmıştır, inanlarımız geleceğe karamsarlıkla bakıyor. 
20 yıllık sürede, Türkiye toplam 3.7 trilyon dolarlık ithalat yapmıştır. Yine 20 yıllık sürede 2.6 trilyon dolarlık ihracat yapmıştır. Yani yurt dışına sattığımız mal ve hizmetlerin toplamı 2.6 trilyon dolar, yurt dışından satın aldığımız mal ve hizmetlerin değeri de 3.7 trilyon dolardır. Arada 1 trilyon dolarlık açık var. 
Buna dış ticaret açığı diyoruz. Bu neyle karşılanır. Turizm geliri bir miktar da işçi dövizimiz var. Onla karşılıyoruz. Geriye ne kalmış. 585 milyar dolar.. 

585 MİLYAR DOLARLIK AÇIK KALDI.. 
Mal sattık, mal aldık, bir miktar işçi dövizi, turizm gelirlerimiz var. Onlarla dış ticaret açığının bir kısmını karşıladık geriye 585 milyar dolarlık açık kaldı. Buna cari açık diyoruz. Buna yurt dışından borçlanarak karşılanıyor. Özel sektör, devlet, bankalar alıyor sonuçta bu Türkiye’nin borcu.. 
Bunun üzerine 54 milyar dolar da, hani bu söyleniyor ya ekonomiye bir para geldi nereden geldi belli değil. Görülmeyen kalemler  dediğimiz.. Onu ekliyoruz. 639 milyar dolar. 

709 MİLYAR DOLAR.. 
Bir de özelleştirme yapmış iktidar bu dönemde.. 70 milyar dolarlık. Bunu da eklediğimizde 709 milyar dolar.. AK Parti iktidarının 20 yıllık süreçte kullandığı kaynak 709 milyar dolar. Bu kadar dış kaynan kullanan, borçlanan, varlık satan iktidarın 20 yıllık süre sonunda Türkiye’yi çağ atlatması gerekirdi. Kişi başı milli gelirin olağanüstü artması gerekirdi. 
Asgari ücret 2006 seviyelerindedir. Şu an asgari ücretin dolar karşılğı 295 dolardır. Çin’de ki asgari ücretten dahi düşük asgari ücrete sahip Türkiye. Bu da 2006 yılı asgari ücretine denktir. Hiç kimse mutlu değil. Asgari ücretli, keşke zam gelmeseydi de şu fiyatlar artmasaydı, ben eski asgari ücrete razıydım diyor.. 


FINDIK ÖRNEĞİ.. 
Fındık fiyatı 52 TL olarak açıklandı. Türkiye 2015 - 16 döneminde kabuklu fındık kilogramı 6 dolardan ihraç etmiştir. Bu ilan edilen fındık fiyatı 3 doların altındadır. Türkiye’nin fındıktaki hedefi bir anda olmaz belki ama 5 - 6 dolara taşımak olmalıdır. Fiyatı 52 lira ilan edip, piyasada üreticiye 44 liradan satmaya mecbur eden politika var.