Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Trabzon'da halka seslenecek. Trabzon Meydan Parkı alanında toplanan partililer "Başbakan Kemal" sloganları atarken çalan müzikler eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak CHP Liderinin kürsüye çıkmasını bekliyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu beklerken vatandaşları CHP Trabzon 4. sıra adayı ve eski İl Başkanı Yavuz Karan coşturuyor. Kürsüde partilileri coşturan Karan'a partililerde alkışlarla destek veriyor.  

CHP'NİN TRABZON PROJELERİ:
CHP 100 yılın projesini açıkladı. Bu projenin en önemli ayaklarından biri de Trabzon ve Samsun... CHP İktidarında hiç bir aile aç kalmayacak. CHP İktidarında emekli huzur içinde bayram yapacak. Göreceksiniz asgari ücret bin 500 TL olacak. Türkiye şaha nasıl kalkar göreceksiniz. Ben bunları yapacağım. Sizin için çalışacağım.

TRABZON, BU BÖLGENİN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN BİRİ
Trabzon bu bölgenin Karadeniz'in en önemli kentlerinden birisidir. En önemli kentlerinden birisidir. Orta Asya'ya mı gitmek istiyorsun, kapı burada. Mersin'e mi gitmek istiyorsun kapı kapalı. Yüzyılın projesinde o kapıyı da açıyoruz. Göreceksiniz yapacağız. Çok güzel şeyleri yapacağız. Trabzon hak ettiği büyümeyi sağlamıyor. Göç veriyor Trabzon. Büyük kentlere göç veriyor. Trabzon'u bu bölgenin Karadeniz'in en işlevsel kenti haline getireceğiz.  ALANDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Trabzon'u şaha kaldıracağız. Her Trabzonlu, ekonomik büyüme nedir, yatırım nedir liman nasıl çalışır, İran'a nasıl gidilir, bunların tamamını öğrenecek. Tamamına göstereceğiz. Alın terimizle göstereceğiz. Herkes kazanacak. Bu ülkede siyasetçi değil, vatandaş zenginleşecek. Siyasetçi değil, vatandaş köşeyi dönecek.

TRABZON LİSESİNİ KUTLADI Trabzonspor, sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Türkiye için çok önemli. Anadolu'ya Şampiyonluk Kupasını getirdiği için bütün oyuncularına, hepsi yeni hepsine şükran çıkıyoruz. Anadolu'da ses çıkmak zorunda. Anadolu'nun kendi sporunu göstermek zorunda. Hele hele bir Lise'nin Uluslararası başarıya imza atması emin olun sizin kadar bizi de onurlandırmıştır.

FINDIK VE ÇAY KONUSU... KARADENİZ'DE FINDIK BORSASI 2 konuya girmek isterim. Bir fındık, iki çay. Fındık konusunda Karadeniz dünyanın bir numarası. Herkes kabul eder. Dünyada fındık üretiminde Türkiye 1 numara. Ama bir sorunumuz var. Fındık fiyatını Türkiye belirlemez. Almanya'da ki bir avuç insan belirler. Burada ki alın terini onlara peşkeş çekerler. Benim sözüm söz. İlk 2 yıl içinde dünya fındık borsasını Karadeniz'de kuracağız. Fındığın fiyatını Karadeniz'de belirleyeceğiz.

KAÇAK ÇAYLAR İMHA EDİLECEK Çayın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Rize için de ne kadar önemli olduğunu biliyorum. ÇAYKUR özelleştirilmeyecek. Çalışacak Fabrikası çalışacağız, bacası tütecek. 2 Kaçak çayı yakalıyorlar. Sonra piyasada birileri gelip yatıyor. Nerede kaçak çay bulursak tamamını imha edeceğiz. Kesinlikle bizim çayımız kullanılacak. 3 Rakamları verdiler. 1 sürgünde, 2. sürgünde 400 kilo. 3. sürgünde 350 kilo alım garantisi vereceğiz. Sonuçta o insanlar çalışıyor. bu insanların alın terini birilerine peşkeş çekmeyeceğiz.

AKYAZI'NIN TAMAMI TRABZONSPOR'A VERİLECEK Bir futbol kulübünün yaşadığı en büyük sorun mali sorundur. Sıradan iş değil. Tıkımlar alınır, dünyanın parası harcanır. Buna zaten futbol endüstri denir. Bir futbol kulübünün yaşaması için sağlıklı gelire ihtiyacı var. Şimdi güzel dolgu alanında doğruya doğru eğriye eğ.i Bu alanın yönetimini Trabzonspor'a vereceğiz. Bütün dolgu alanın yönetimini Trabzonspor'a vereceğiz. Kimseye muhtaç olmayacak.  Geliri olacak futbolu yaşatacak Anadolu'da.

TÜRKİYE, ZENGİN ÜLKE Türkiye, dünyanın ekonomik büyüklük olarak 18. ülkesi. Yani diyorlar ya Türkiye fakirdir falan. Bunlara inanmıyor. Türkiye zengin ülke. ama biz kaynağı hakça bölüşmüyoruz. Adaletçe bölüşmüyoruz. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 39'una sahip. yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54'üne sahip. Kim zenginleşti. Bir avuç insan. Gelir bir avuç insana gidince kim kaybediyor. Kim kaybediyor, çifçi, esnaf... İşsizlik artıyor. Biz ne diyoruz. Refahı tavana yayacağız. Ne demektir büyümeden herkes nasibini alacaktır. Emekli emekli oldu diye bunu gözden mi çıkaralım. Eğer Türkiye büyüdüyse yollar fabrikalar yapıldıysa emeklinin sayesinde oldu. Onlar yıllar yılı çalıştılar emek harcadılar.

CHP HALKIN PARTİSİ Ankara'da ki beyler bir kanun çıkardılar. Emekliye refahtan pay verilmez. Böylece emekli 2. sınıf yurttaş sayıldı. Ben sizden birisiyim. Trabzonlu kardeşlerime söylüyorum. Ben sizden biriyim derken neyi anlatıyorum. 7 kardeşi olan bir aileden geliyorum. Anne baba 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmez. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece benim. Okudum en zor sınavlarına girdim. Devletin en önemli noktalarında görev yaptım. Bunu Cumhuriyete, şehitlere gazilerimize borçluyum. Cumhuriyeti kurdular. Bize diyorlar ya CHP elitlerin,zenginlerin partisidir. CHP, Anadolu'nun partisidir, fakir fukaranın partisidir. CHP onurlu insanların partisidir.

Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve parayı da millete vereceğim.

EMEKLİ PARAYI ALINCA... Sanıyorlar ki emekli parayı alınca koşacak. Bankalarda hesap açacak. Aldığı para ne Allah aşkına. O nedenle 11 milyon emeklimiz var. 12 milyona yaklaşıyor. Hiç bir fire istemiyorum GEçinmek istiyorsa, Ramazan Bayramında, Kurban Bayramında torunlarından kaçmak istemiyorsa, helalinden kurban kesmek istiyorsa senden sadece bir şey istiyorum. Senin duanı istiyorum. Emek verdin, bu ülkede çalıştın. Ben senin için çalışıyorum. Senden duanı bekliyorum. Ve sandığa giderken bir fire bile istemiyorum. Tek fire bile. Niye verelim. Hani gerekçe ile verelim. O beni istemiyorsa, para vermiyorsa para vermek isteyen bir kişi için, "Kaynak yok. Niye para verelim" diyorsa emeklide şunu söylemeli: "Sen diyorsun kaynak yok, benden sana oy yok" demeli.
REFAH TABANA YAYILACAK Refahı tabana yaymanın yollarından birisi bu. Emekliye para vereceğiz. Emekli parayı alınca bakkaldan alışveriş yapacak. Esnaf kazanacak. Esnaf toptancıdan alacak, toptancı sanayiciden alacak sanayi kazanacak. Önerdiğimiz düzene bakın. Emekli kazanıyor, esnaf kazanıyor, toptancı kazanıyor, sanayici kazanıyor. Sözüm söz sadece ama sadece hortumcular kaybedecek.
ASGARİ ÜCRET BİN 500 TL OLACAK
Refahı tabana yaymanın ikinci yolu. Asgari ücreti bin 500 TL yapalım. En az ücret. İtiraz ediyorlar. Asgari ücret bin 500 TL olur mu. Hatta Maliye Bakanı, "Asgari ücretin bin 500 TL olması işçiye zulümdür" diyer. Devletin nasıl yönetildiğini anlamanız için anlatıyorum. Bende kendisine sordum: "Kardeşim sen ayda 14 bin TL para alırken zulüm değil de işçiye bin 500 TL verirken mi zulüm oluyor

" GİTMİŞLER TÜSİAD'A ŞİKAYET EDİYORLAR
Gitmişler beni TÜSİAD'a şikayet ediyorlar. Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500 TL yapacak niye siz itiraz etmiyorsunuz. Seni dinlemiyorlar. Beş kişilik bir aile düşünün. Anne baba 3 çocuk. Günde bir öğün bir simit bir çay. Bir öğren 5 kişi için 10 lira. Ay 30 gün... Bir simit çay içsinler 900 TL. Şimdi ben Ankara'da ki o beylerin vicdanına seslenmek istiyorum. Ev kirası mı çocukların okul masraflarını mı versinler. Yani bu aile nasıl geçiniyor diye soru sormak yok mu. Biz düşünüyoruz. Onlar başka şey düşünüyor biz sizi düşünüyoruz.

ESKİ VE YENİ ANLAYIŞLARI BİR KENARA BIRAKALIM

Eski anlayışlarımızı ve eski algılarımızı bir kenara bırakalım. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Ufkumuz değişiyor. İnsanlara bakışımız değişiyor. Sorunlarımız var. Siyasi kavgalardan bıktık. Gelin, yeniden ama yeniden güzel bir başlangıç yapalım. Huzurlu bir başlangıç yapalım. Sizi düşünen, yoksulu düşünen gerçekten işsizliği düşünen herkese işi aşı nasıl bulabiliriz diye düşünen bir siyasi anlayışı iktidar yapalım. Yeter artık diyelim. Yıllar yılı bizi kandırdılar. Belki hiç bir hükümete nasip değil. 13 yıldır iktidardalar. 13 yılın sonunda çıkan tablo 6 milyon 250 bin işsiz. Hani bir ara yazar kazalar atılıyordu ya kriz döneminde. O zaman bile bu kadar işsiz yoktu. 17 milyon yoksul. Aylığı 200 liranın altında. 8 milyon emekli. Atama bekleyen 350 bin öğretmen. Bekliyor ne zaman benim tayinim çıkacak. Bu tablo bizim kaldıracağımız bir tablo.

 5 MİLYON BORÇ BATAĞINDA İNSANIMIZ VAR 5 milyon borç batağında olan insanımız var. Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler. Dedim ki kredi kartlarında ve tüketici kredilerinde ki faizlerin yüzde 80'ini sileceğim. Koro halinde bağırıyorlar, "Parayı nerden bulacaksın" diye. İyi ki 27,5 yılımızı devlete verdik. Burada devlete hiç bir yük yok. Bankalar 19 milyar liralık alacalarının 2 milyar 800 milyona varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Varlık yönetim şirketi de bir avukat ordusu tutuyor parayı vatandaştan tahsil ediyor. Biz de varlık yönetim şirketine parayı siliyor musun, siliyorsun. Helalleştiniz mi? Helalleştik. Vatandaşı borç batağından kurtarıyoruz. Ben bunu yapmadığım takdirde o zaman niye iktidar istiyorum ki..

13 YIL İÇİN DEĞİL 4 YIL İÇİN YETKİ İSTİYORUM  Vatandaşın derdine çözüm bulamadıysam niye iktidar istiyorum. Ben sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Böyle 13 yıl için değil. 4 yılda Türkiye'nin kaderini değiştireceğim. 4 yılda hiç bir çocuk yatağa aç giymeyecek. 4 yılda hiç bir anne biz yoksuluz demeyecek. 4 yılda hiç bir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 4 yıl değil, 1 yılda üniversitelerin yurt sorunun çözeceğim.

İLK ÇIKARACAĞI KANUNU AÇIKLADI 1 numaralı kanun: Emekliye 2 maaş ikramiye verilmesi hakkında kanun olacak. Haziran geliyor. Temmuz'da emeklinin banka hesabına bu paranın yatması olacak. 2 numaralı kanun: Siyasi ahlak kanunu çıkaracağız. Vatandaşına hesap veren insanların siyasete girmesini istiyoruz. Bunun için sizden 4 yıl içinde yetki istiyorum. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu iktidar olmak istemiyorum. Ben 4 yıl istiyorum. 4. yılın sonunda memnun olmazsan başımın üstüne. 4 yılın sonunda devam edeceğiz zaten. 21. YY Türkiye'sine yoksulluk yakışmıyor.