Bir saatlik çalışmak icraat yapmak ise, bayrağımıza bile sahip çıkamamak ülke sevmek ise sevgilerini tutkularını ve icraattaki gerçekliliklerini kamuoyunun taktirine bırakıyorum.Trabzon’un Of İlçesi ile ilgili Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nun gündeme bomba gibi düşen eleştirilerine cevap gecikmemişti. Çakıroğlu bugün AK Parti ve belediye kanadından verilen cevaplara karşılık açıklamalarda bulurdu.


TRABZON-Ortahisar  Belediyesi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu dün yaptığı yazılı basın açıklamasında Of ilçesindeki karla mücadele çalışmalarının yetersizliğinden dert yanarak ‘Of’da devlet yok, halk mağdur’ demişti.  Bunun üzerine AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu bir açıklama yaparak Çakıroğlu’nu oturduğu yerden muhalefet yapmakla suçlamış, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise resmi facebook hesabından ‘Of İlçesinde devlet yok’ diyen Çakma Milliyetçilere’ başlığı ile bir hesap yayınlamıştı. Fakat hesapta bir yanlışlık olduğu kıza zürede Çakıroğlu tarafından tespit edildi.  Açıklamaların muhattabı olan MHP Ortahisar Belediyesi Grup Başkanı Davut Çakıroğlu’da Sarıalioğlu’nun bu hatalı paylaşımını gözden kaçırmayarak sayfasında paylaşıp altına şu ifadeleri yazdı. ‘Sadece gece değil gündüzde yatmışlar.Çakıroğlu’nun bu hamlesinin ardından yanlış  hesap yaptığını fark eden Sarıalioğlu paylaşımını çok kısa süre sonra sayfasından kaldırmak zorunda kaldı. Çünkü sayfasında yaptığı hesaplamaya göre Of ilçesindeki 10 iş makinesinin günde sadece 1 saat çalıştığını kendi itiraf etmiş oldu. 

Tabi ki burada yaptığı yanlış hesaplamanın kurbanı olan Sarıalioğlu, hemen bu paylaşımı sayfadan kaldırsa da basının ve komuoyunun gözünden kaçmadı.
Çakıroğlu hem Sarialioğlu’nun hemde İlçe Başkanı Terzioğlu’nun açıklamaları karşısında hiç şaşırmadığını belirterek bir açıklama daha yaptı.  

DENKTAŞ’I UNUTMADI

Açıklamasının başında Merhum Denktaş’ı unutmayan Çakıroğlu, ‘Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu ender şahsiyetlerden Rahmetli Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın aramızdan ayrılışının üçüncü yılında tüm Türk dünyasına sabırlar diliyor, merhum Denktaş’ı rammet, özlem ve dualaramızla anıyoruz’ dedi.

HERKES SİYASİ GEÇMİŞİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN

Of ilçesindeki kar polemiği ile ilgili ise Çakıroğlu şu ifadeleri kullandı.   

 ‘Her iki başkanında birbirinden çelişkili açıklamalarına ben de, kamuoyuda alışıktır. Hatırlarsınız ki Of ilçemizde dalgalanan Şanlı Türk bayrağımız’ın inrdirilmesi konusunda da iki başkan çelişkili açıklamalara imza atmış, fakat konuyu gündeme getirdiğimizin ertesi günü bayrağı yerine asmışlardır.  Burada Tekrar bayrağın yerinde olmadığını da hatırlatırken kendilerine siyasi nezaketten uzak ifadelerle aynı karşılığı vermek yerine somut tespitlerimi yapmaya devam edeceğim.Tüm siyasi hayatım boyunca Milliyetçi Haraket Partisi’nden başka bir siyasi partiye aidiyet duygusuyla hareket etmedim. Bundan da gurur duyuyorum. Herkesin siyasi geçmişini gözden geçirip, vicdan muhakemesinde kendilerini tanımlamalarını isterim.  

Of ile ilgili tespitlerim kimseyi zan altında bırakacak türden olmayıp, kendi sosyal paylaşım sitelerinden hareketle ortaya koyulmuş somut gerçeklerdir. Bu bakış açısı ile söylediklerimizi dikkate alıp bizlere teşekkür etmeleri gerekirken, konuyla hiç alakası olmayan, konuyu başka yerlere çeken, seviyeden uzak anlayışla kamuoyunu kandırabileceklerini düşünmüşlerdir. 

Bizler denetim görevemizi yaparken sadece kendi parti tabanımızın değil, tüm halkın denetim sesi olmaya devam etmekteyiz. Hiçbir güç bizi bundan alıkoyamaz. Bundan bir ay önce Trabzon’un Of İlçesi’ndeki kalede dalganan bayrağımızın yerine olmayışı tespitimizde de aynı uslüp ile suçlanmıştık.  Bugün Of kalesindeki bayrağın yerinde olmayışı tespitlerimizin ne kadar isabetli olduğunun gözler önüne serilmesi açısından önemlidir.  Gönül isterdik ki, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan fotoğraflar benim tespitlerimden önce koyulmuş, yapılan hesaplar ilgili birimlerde doğru yapılmış, operasyon doğru yönetilmiş olsun. Bunun ötesindeki anlayışların hiçkimseye fayda getirmeyeceğini kamuoyuyla paylaşırım. 

CEVAP YETİŞTİRMEK YERİNE İCRAAT YAPSINLAR 
Yaptıklarının günü kurtarmanın ötesinde olmayan, göz boyama olarak kamuoyu nezdinde kabul gördüğünü gerçeğiyle Terzioğlu bana cevap yetiştirmek yerine kendi belediye başkanıyla istişare etsin. 

Belli ki yine farklı frekanslarda konuşuyorlar. İşleri bana laf yetiştirmek değil kendilerine verilmiş icra görevini yerine getirmek olmalıdır. 
Devletini milletini sevenler iş üretir. Ürettikleri iş Başkan Sarıalioğlu’nun yaptığı hesapla doğru orantılıdır