SÜRMENE SANAYİ BÖLGESİ BÜYÜKŞEHİR'DE ASKIDA KALDI 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Sürmene Sanayi Bölgesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde bu gün gündem oldu .Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin oylamasına sunulan 1.1000 lik ve 1.5000 lik Nazim İmar Planlarının Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün israrlarına rağmen onaylanmadı. 
SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN SANAYİ BÖLGESİ ONAYLANMAYINCA MECLİSİ TERK ETTİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
Sürmene Belediye Başkanına Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağıroğlu her ne olursa olsun ben Rahmi Üstün başkanımın önerisne evet veriyorum cezası dahi olacaksa önemli değil diyerek evet verdi. Daha Sonra Ali Saağıroğlu'na Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Teşekkür etti. Başkan Üstün'e bir destekte Ortahisar Belediye Başkanından geldi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AV.AHMET METİN GENÇ;
Biliniyorki nerede ise 30 yıldır O bölge sanayi bölgesidir bir hukuki yanlışlık var ve o yanlışlık giderilmeli sanayi bölgesi bir ara Meclis Üyeleri tarafından kaldırılmış ve o arada bir kişiye Konut Ruhsatı verilmiştir . Bu demek değildirki o sanayi bölgesi tekrar konut alanına İmara açıldı sanayi bölgesi ne olacak nereye kalkacak hem sanayi bize lazım ev her yerde olur ama sanayi olmaz önce ekmek dedi ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e destek verdi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ SAİT GÜRSOY'DA BAŞKAN ÜSTÜN'E DESTEK VERDİ ;

Gürsoy Sanyaicimize destek vermeliyiz orada Sürmene Bıçak Sanayisi Çay Fabrikaları var en az 15 Fabrika var bir o kadar daha yapmak için sıraya girdiğini biliyoruz birileri yanlışlık yapmış o bölgeyi konut alanına açmış diye orası hep öyle kalacak değil biz ne cevap vereceğiz sanayicinin önünü kapayarak halkımıza hani destek verecektik orasını ben çok iyi biliyorum o alan sanayi alanıdır ve öyle kalmalıdır dedi. 

BAŞKAN RAHMİ ÜSTÜN BENİM KAVGAM SÜRMENE SANAYİ ESNAFININ KAVGASI BU PLAN OLDUĞU GİBİ GEÇMELİ ; 
Ara sıra Sürmene Belediye Başkanı söz alıp Meclis Başkan Vekili Kınalı'ya Unutmayın bu alan Sanayi Bölgesidir birileri yanlış plan yaptı diye o kadar millet aç kalamaz olduğu şeklinde Onayını istiyorum. Başkan Rahmi Üstün Sürmene Sanayi Esnafı bu Müjdeyi bekliyor nasıl yaparlar nerede sanatlarını icra ederler bir başka sanayi alanımız zaten yok  dediysede planları onaylatmayan Seyfullah Kınalı ve İmar Komisyonuna Kızan Rahmi Üstün  5.000 lik Planlar onaylanmadığı için  Meclisi terk etti peşinden Sürmene Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Sedef ve Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Azizoğlu'da meclisi terk etti.