14 Mayıs 2023 seçimlerine dair açıklamalarda bulunan Başkan Mumcu, “seçimlere ilişkin, müracatlar il başkanlıkları ve genel merkezden alınacak. Başvurular 16 Mart Perşembe günü saat 21.00’a kadar devam edecek ve aidat alınmayacak. Bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılacaktır. Başvurular için AFAD’a yapılması gereken bağış 20 bin TL olup, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararıyla işler hızlanmış olsa da AK Parti her zaman “yarın seçim olacakmış” gibi çalıştığı için bu süreçte zorluk çekmeyecektir. Aday adayları bugün itibariyle  AK Parti Genel Merkezimize ve Trabzon İl Başkanlığımıza müracaatta bulunabilecekler. Adaylık başvuruları, başvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan formların, e-başvuru yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılması suretiyle adaylık ön başvurusu yapılacaktır. Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurdukları formun çıktısını imzalayacaktır. Bu hususa dikkat edilmesi gerekir aksi halde aday adayının başvurusu işleme konulmayacaktır. Başvuru dosyasına eklenecek belgeleri ise, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, askerlikle ilişiği olmadığına dair belge ve AFAD hesaplarına 11 Mart 2023 tarihinden sonra bağış yapıldığını gösteren banka dekontunun da eklenmesi gerekmektedir. Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin ilgili mercilere sunulan istifası veya emeklilik dilekçesinin fotokopisi ve engellilik oranı %40 ve üzerinde olan aday adaylarımız ise dosyalarında ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Raporu’ fotokopisini ekleyecektir” ifadelerini kullandı. 

ÜÇ DÖNEMİ DOLDURAN İSİMLER ADAY OLACAK MI?

Üç Dönem kuralına takılan isimler hakkında ise İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Yetki MKYK'ya bırakıldı. Ona ilişkin herhangi bir karar alınmadı. Üç döneme takılan ya da üç dönemden daha fazla Milletvekilliği yapmış olanlar da dahil herkesten müracaat alıyoruz” dedi. 

Konuşmasının devamında ise Başkan Mumcu, “Bugün itibariyle başlayan Milletvekili aday adaylığı sürecinin ülkemize, şehrimize ve tüm milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.