AK PARTİ TRABZON MİLLET VEKİLİ ADAYLARI DAVUTOĞLU'NUN HUZURUNDA 

Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com 


Ak Parti Genel Başkanlığının düzenlediği Aday Tanıtım Toplantısı için Ankara'ya çağrılan Ak Parti Trabzon İL Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon Millet Vekili Adayları,Ak Parti İlçe Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri Ankara'da düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısına katıldı.

Ak Parti Aday Tanıtım Toplantısına Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç ve Çok sayıda partili katıldı. Başbakan Davutoğlu ile sahneye çıkan Trabzon Ak Parti Millet Vekili Adayları Süleyman Soylu,Muahmmet Balta,Ayşe Sula Köseoğlu,Salih Cora,Mehmet Tosun ,
Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, sabahın erken saatlerinde toplantının yapılacağı Ankara Arena önünde toplandı.

Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

Toplantının yapılacağı Ankara Spor Salonu önünde bekleyen kalabalığa seslenen Davutoğlu, ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte salona girdi.

Davutoğlu salona girerken AK Parti'nin "Bize Her Yer Türkiye" adlı seçim şarkısı çalındı.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye Davutoğlu çıktı.

"BENDEN ÇOK ONLARI SELAMLAYIN"

Sözlerine "Başbakan ama daha önemlisi AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım" diye başlayan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin onurunu hayatımın en önemli şerefi olarak görüyorum. Parti kurucumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da buradan selamlıyorum. Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptık. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Bu dava bize onun emanetidir. Bizim davamız bir vefa davasıdır. Bir erdem bir ahlak davasıdır. Siyasi veya ekonomki rant davası değildir. Bu davayı gelecek güçlere taşıyacağız.

AK Parti kadrolarından küskünler bekleyenler oldu. Ama görüldü ki AK Parti kadroları erdemliler hareketi olduğunu gösterdi. 3 dönemi bittiği halde kırgınlığı olmayan abilerinizi alkışlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve bu dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. Onlar sadece kısa bir ara verdiler, partilerimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler.

"HİÇBİR KARDEŞİMİZ LİSTE DIŞI DEĞİL"

6 bin 223 kıymetli aday arasından 550 adayımızı seçmeye çalıştık. Aday adaylarımızın her biri kıymetliydi. Onlar artık AK Parti kadrolarının neferleridir. Çok olumsuz gibi görünen 'liste dışı kalmak' diye bir tabir var. Hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir. Onlar kalbimizdedir. Kalkınma sadece fiziki kalkınma değildir. Geleceğe yürüyen gücün büyük atılım hamlesidir. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz en çok bugün geçerlidir.
KILIÇDAROĞLU'NA: KEDİLERLE BU İŞİ ÇÖZEMEZSİNİZ

Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir vatandaşımızın insan onuruna yakışır bir şekilde hayat sürmesi için gerekenleri yapacağız. Onurlu bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemesi için, onurlu milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için, bu bir inşa beyannamesidir. Biz bir tarihi hareket olarak, bir milli irade hareketi olarak ortaya vizyon koyarken, herkes konuşur biz yaparken CHP, MHP ve HDP neler yapıyor? Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. ABD'den ithal alkış politikalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsiniz. Türkiye'yi herkes alkışlıyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Kılıçdaroğlu bizim ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletin diliyle konuşuruz. Ama hakkını yemeyelim. Ben buradan Kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istiyorum. Ön seçim yaptılar ve başarılı oldu. CHP hep kendi içinde seçim yapsa başarılı olacak. Onun babayiğitliği yüze 35'e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben ise yüzde 35'i burada telafuz etmektense bu görevi burada bırakırım. Biz yüzde 35'e değil, yüzde 55-60'a yürüyoruz. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, bizim hayallerimize yetişemezsin. Bizim gerçeğimize senin hayallerin ulaşamaz. En önemlisi gönlün küçük Kılıçdaroğlu, almıyor milleti.

"DEMİRTAŞ HAİNLİK YAPTI"

Gelelim HDP'ye İstanbul'da adeta barış güvercini, Ağrı'da terör sözcüsü. Neyseniz mertçe karşımıza çıkan. Tavrınız açık ve net olsun. Silahlı baskıyla oyları çalarız diye düşünüyorsanız o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyorlar. Demirtaş bizi bir komplo yapmakla suçluyor. Eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse ve Demirtaş bunun başkanıysa seçim zamanı hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Ama bilsinler, biz 6-7 Ekim olaylarından ders aldıK. Demirtaş o zaman da aynı hainliği yapmıştı. Demirtaş, demokrasiyle ilgili tavrını açık bir şekilde ortaya koysun.

"TEPKİ OYLARIYLA DEĞİL, VİZYONLA ORTAYA ÇIKIN"

Her seçim öncesinde Bahçeli’nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim? Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı Orhun Anıtları'na gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya’ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir.

PAPA'YA ELEŞTİRİ

AK Parti'ye kurulan tuzaklara Papa da katıldı. Sayın Papa'ya tekrar sesleniyorum. Tarihi tartışmalar üzerinden Türkiye'ye şantaj yapılmasına izin vermeyiz."

100 MADDELİK SÖZLEŞME

Davutoğlu, konuşmasını tamamlamasının ardından "Ya Allah bismillah" diyerek 100 maddeden oluşan 'Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni okumaya başladı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ YETKİ KARMAŞASINI GİDERECEK"

Sözleşmede başkanlık sistemi ile ilgili "İdari yapının başkanlık sistemi çerçevesinde yeniden düzenlenmesini gerekli görüyoruz. Başkanlık sistemi yetki karmaşasını giderecektir" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Sözleşmede başkanlık sistemi ile ilgili şu ifadelerin yer aldığı görüldü:

"2007 yılında yapılan anayasa reformunun ilk uygulaması olarak 2014 yılında Cumhurbaşkanı'nın doğrudan halk tarafından seçilmesi ile birlikte idari yapının Başkanlık sistemi yönünde yeniden yapılandırılmasını, yetki kargaşasının giderilmesi ve hesap verilebilirliğin gerçek anlamda tesisi için gerekli görmekteyiz.

Başkanlık sistemini, zikrettiğimiz özgürlükçü Anayasal çerçevede, yasama ve yürütmenin müstakil olarak etkin olduğu, demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, toplumsal farklılıkların siyasal temsilinin sağlandığı bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz."

Davutoğlu daha önceden yaptığı açıklamada seçim beyannamesinde başkanlık sistemiyle ilgili kısmı kendisinin kaleme aldığını söylemişti.