ADALET BAKANI TRABZON'DA 

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Başkan Gümrükçüoğlu, Bakan İpek’ten Trabzon için 3 talepte bulundu. 
 
Adalet Bakanı Kenan İpek ve beraberindeki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Metin Yandırmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Basri Bağcı, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ve 1.Daire Başkanı Halil Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de katıldı. 
 
Ziyarette Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Adalet Bakanı İpek’ten Trabzon kenti için 3 istekte bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon olarak Bölge İdare Mahkemesi’ni kaldırılmamasını istiyoruz. Ayrıca açık ve yarı açık kapalı cezaevi yatırımın devam ettirilmesini bekliyoruz. Ayrıca adliyesi kapanan ilçelerimizin dosya sayısına göre mümkün olan ilçelerde yeniden açılmasını talep ediyoruz” dedi. 
 
Bakan İpek , BaşkanGümrükçüoğlu’nun taleplerini not alırken bu konularla ilgili bir çalışma yaptıracağını kaydetti.  Bakan İpek kendisinin de Rizeli olduğunu ifade ederek, “Cennet vatanın  cennet köşesindeyiz. Bu kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Trabzon’umuz bakanlığımızın hizmet alanında iyi noktada olan bir kent . Yeni talepleri de alarak değerlendireceğiz” dedi. 
 
Bakan İpek daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin şeref defterini imzaladı.
 
Görüşme öncesi Valilik Şeref Defterini imzalayan Adalet Bakanı Kenan İpek, “Bugün HSYK üyeleri ve daire başkanlarımızla beraber Trabzon’dayız. Yarın da Rize’de genel kurul toplantısı yapacağız. Ankara’nın dışında daha önce de Erzurum’da HSYK’nın genel kurul toplantısını yapmıştık. Çeşitli illerimizde meslektaşlarımızla beraber toplantılarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile Trabzon’u ziyaret ettik. Hem yargı yerlerini ziyaret ediyoruz, hem de varsa sorunları alıyoruz. İlimizin başka sorunları varsa onları da hep birlikte ele alacağız.
 
Vali Öz ise, “Trabzon ilimizde adliye hizmetleri açısından önemli hizmetler verecek olan yeni adliye binamızın açılışını geçtiğimiz gün sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle yaptık. Bu modern bina hem ilimiz hem de ülkemiz için güzel bir yatırım oldu. Yine eski adliye binamız restore edilerek bölge istinaf mahkemesi olarak düzenlendi. Bunun yanında ilçelerimizde de adalet bakanlığımızla ilgili çalışmalar ve hizmetler devam ediyor
 
Ben hem bu hizmetler hem de ilimize yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ediyor, ilimize hoş geldiniz diyorum” dedi.