KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'ndeki kapanış törenine KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı Projenin KTÜ yürütücüsü Dr. Bilgen Akmermer program ile bölgemizdeki akademisyenler, sektör temsilcileri ve bölgemizdeki sanayinin dijital dönüşümüne yön vermek adına önemli bir katkıda bulunulduğunu dile getirdi. Gelecekle ilgili yeni meslek dalları ve iş alanları hakkında bir farkındalık sağlandığını dile getirdi.

I M G 8374

TTSO BAŞKAN YARDIMCISI ALİ HAYDAR BAŞ: TÜM KATILIMCILARA VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

15-17 Mayıs tarihleri arasında devam eden programın kapanış konuşmasında TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş özel sektör temsilcileri başta olmak üzere tüm emeğe geçenlere ve paydaşlarımıza şehrimiz ve odamız adına teşekkür ederek, “KTÜ ve TTSO’nun ortaklaşa yürüttüğü güzel bir programın tamamladık. İnşallah bundan sonraki programlarda da tekrar bir araya geliriz” dedi.

I M G 8375

KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HAMDULLAH ÇUVALCI: TEKNOLOJİDE İNSAN KONTROLÜ DEVAM EDECEK

KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Çuvalcı’da güzel bir programın sonuna gelindiğini belirterek, “Her güzel şeyin bir sonu var ve bugün de bu güzel projenin sonu için toplandık. Bu proje kapsamında daha önce öğrencilerimizle beraber teknik gezi kapsamında bir tasarım fabrikası ziyaretine katılmıştım. Bu belki de öğrencilerimizin eğitim öğretim hayatlarında bu tür bir program kapsamındaki eğitimi alma şansı yok. Güzel bir proje olduğunu bu eğitim işini, girişimcinin, öğrencinin dijital dünyayı daha yakından tanıdığını inanıyorum. Yapay zekâ hayatımıza çok büyük katkı getirdi. Örneğin yarın bir iş görüşmesine gideceksiniz, konu bu, nasıl konuşmam lazım, diyorsunuz. Yapay zeka size bütün istediğiniz bilgileri sunuyor. Bazı görüşler var ki teknolojinin, dijital dönüşümün insan faktörünü devre dışı bırakacağını düşünüyor. Bu görüşe katılmıyorum. İnsan kontrolü devam edecektir. Teknoloji bir kolaylık, bir rapor getiriyor ama sonuçta kararı bir insan verecektir. KOGEB başta olmak üzere birçok kurumun girişimciliği desteklediğini ifade eden Rektör Çuvalcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şu anda benim en büyük idealim öğrencilerimizin piyasaya çıkmadan önce sektöre girmeden önce sektör hakkında pratik uygulamalar, pratik bilgilerle dolu olmasıdır. Öğrencilerimize girişimci olmayı öğretiyoruz, amacımız budur. Gençlere güveniyoruz, onlar geleceğimizdir, bizden daha iyi olacaklardır., Çünkü bizden daha fazla bilgiye ulaşma şansları var. İnşallah bu gençlerle beraber ülkemiz daha iyi yerlere gelecektir.”

I M G 8376

Programın sonunda fiziksel ve online katılım sağlayanlar arasında yapılan çekilişlerde kazananlara ödülleri Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Halil İbrahim Okumuş tarafından takdim edildi.

HAÇKALI HOCA ANILACAK HAÇKALI HOCA ANILACAK

I M G 8376I M G 8377

Editör: Ömer Altıntaş