Türk müziği eserlerinin icrası yoluyla bu kültürün yaşatılması ve genç nesillere aktarılmasının hedeflendiği korolar, aynı zamanda kuşaklar arasında da kültürel bir köprü kuracak.
Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz adıyla Trabzon Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde de aynı adla kurulan koro, dün akşam Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde ilk konserini sundu.
Yoğun bir kalabalığın hayranlıkla izlediği konserde birbirinden değerli müzik öğretmenleri ve halk eğitimi merkezi kursiyerleri aynı sahneyi paylaştılar.


TRABZON HEP BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ
Şefliğini müzik Öğretmeni Vecdi Bülent Çiftçi’nin yaptığı konserde, yine müzik öğretmenleri tarafından icra edilen solo ve koro eserler halka unutulmaz bir gece yaşattı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, gecenin sonunda şefe ve koroya çiçek takdiminde bulundu. Yaptığı konuşmada:
‘Bu muazzam gecenin inşa edilmesinde emeği geçen sazlara, koroya, eğitmeninden sunumuna kadar değer katan herkese ve geceyi alkışlarıyla donatan katılımcılara tüm kalbimle teşekkür ederim’ dedi.