PEKŞEN ;MERAL AKŞENER'İN KEŞKE AVUKATI BEN OLSAM HESAP SORSAM 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ortahisar ilçesinin Yenicuma, Fatih ve Ayafsofya semtlerinde esnafla ve vatandaşlarla bulaşarak projelerini anlatan Pekşen, halkın partisine ve kendisine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirtti. Pekşen, Trabzon halkının ortak bir fikirde buluştuğunu ifade ederek "Trabzon halkının neredeyse tamamı ortak bir payda da buluşmuşlar. Haluk Pekşen'in Trabzon milletvekili olarak parlamentoya gittiğinde de Trabzon'un uzun yıllardır beklediği, aradığı milletvekillini bulacakları yönünde ortak bir fikirdeler. Ben de bana olan bu güvenlerinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum" diye konuştu. 

MHP Milletvekili Meral Akşener'e yapılan iğrenç iftarların hesabını mutlaka sormak gerektiğini ifade eden Pekşen "Bu asla karşılıksız kalmamalı. İnsanlar böyle büyük alçaklıklarla Türkiye'de çok ağır bedeller ödediler. Balyoz Davası'nda böyle çok alçakça iftiralarla kurgulanan bir davaydı. O Balyoz Davası'nda çok uğraştık ve mücadele ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri çok ağır bir yara aldı. Meral Hanım'a yapılan saldırı da hiç onlardan farklı değildir. Kim yaptıysa iğrençtir, alçakçadır. Keşke avukatı olsam onun hesabını da ben sorsam" şeklinde konuştu. 


"BANA OLAN GÜVEN GEÇMİŞİMDE YAPTIKLARIMDAN KAYNAKLANIYOR"


28 yıllık meslek hayatında bir çok proje üretmiş ve sorunlara çözüm bulmuş hukukçulardan birisi olduğunu belirten Pekşen, "Başarı çıtası yakalamış hukukçuyum. Bu ülkenin ekonomisine, bu ülkenin uluslararası ilişkilerine büyük bir katkı sağladık. Türkiye'nin bir çok sektöründe benim emeğim var. Türkiye'nin ilk ihracatçılar başkan vekili olan hukukçusuyum. 1996 yıllarda bu görevi yaparken o gün yaptığım proje ipek yolu demiryolu projesiydi. Bugün Türkiye o dev projeyi inşa etmekle meşgul bunu yapan bir avukat. O projenin Türkiye'ye katkısı 87 Milyar Euro, devletin hesaplaması bu. Kalkınma Planı Komisyonu'nda özel sektörde görev almış bir hukukçuyum. İkinci projem ise havayollarındaki şirketlerin büyük bir kısmını ben kurdum. Bu da bu ülkeye yaptığım katkılardan bazıları. Bir avukat olarak bunları yaptım. Türkiye'nin özel havacılığının hukuksal alt yapısını yapılandırmış birisiyim. Bu ülkenin sağlık, turizm ve sanayisine hukukçu olarak eşi benzeri olmayan bir emeğim var. Bana olan güven geçmişimde yaptıklarımdan kaynaklanıyor. Bir avukat olarak Türkiye'de çok büyük bir emeğim var ama milletvekili olarak ta daha büyük bir emek vereceğim" ifadelerini kullandı. 


Pekşen, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 550 milletvekili içinde en çok konuşulan, en başarılı 5 milletvekili arasına giremezsem kendimi başarılı saymam" iddiasında da bulunarak "Bu kenttin insanına benim bir vefa borcum var. Bu kentte çok emek verdim. Gerçekten bu kentte olağanüstü bir emeğim var, desteğim var. Milletvekili olarak bu kentte inşallah hizmet edeceğim. Bu kenttin nasıl değişeceğini yaşayarak görmelerini istiyorum. Bende ona yapacağım" dedi. 

"TRABZON ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL TÜRKİYE'NİN EN ÇOK KONUŞULAN ŞEHRİ OLACAK"


Seçim çalışmaları kapsamında pazar yerlerinde ziyaret ettiğini belirten Pekşen, şunları söyledi:


"Utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız pazar yerlerinde. Trabzon'a böyle pazar yerlerini yakıştıramıyorum. Pazar yerlerinde bir tane tuvalet yok, bir tane çeşme yok. İnsanların ellerini yüzlerini yıkayacakları ve su içecekleri bir tane çeşme bile yok. Pazar yerlerinin üzerileri açık. Son derece ilkel, Trabzon'a vefa görülen bu tablolara hiç bir zaman izin vermeyeceğim. Trabzon'da nerede bir problem var ise orada olacağım. Hiç bir bürokratı rahat bırakmayacağım uykuları kaçacak. Ya görevlerini yapacaklar yada o görevden ayrılacaklar. Haluk Pekşen bu şehirde yaşayan insanların avukatı gibi olacak. Hesabı soran ve sonucunu alan bir vekil olacağım. Buna bütün Trabzonlu emin olsun. Çok çalıştım, hayatımı çalışarak geçirdim. Ömrümün kalan kısmında bu şehir için çalışarak geçirmek istiyorum. Öz güvenim yüksek çünkü bu ülkenin tarihine not düşecek başarılara imza atmış bir insanım. Ne yapacağımı biliyorum. Trabzon ile ilgili olarak 21 tane proje hazırladım. 21 projeyi Trabzonlular'a sundum. Bir tek eleştiri gelmedi ve herkes çok iyi çalışılmış projeler olduğunu söylüyorlar. Çünkü ben 20 yıldır bugüne hazırlanıyorum. Tam 20 yıldır bir gün Trabzon milletvekili olursam ne yapacağıma çalışıyorum. Şimdi onun uygulaması ve zamanı geldi. Bu şehir Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde en çok konuşulan şehri olacak."