Trabzon’un Akçaabat ilçesi 17 Şubat Anadolu Lisesi, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi, Akçaabat Atatürk İlkokulu, Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, ilçede faaliyet gösteren Özgüneş A.Ş.’yi ziyaret ettiler. Özgüneş’te hayat dersi alan öğrenciler, teorik bilgilerine bir de hayat tecrübesi eklediler. Trabzon il milli eğitim müdürü Evren Görmüş, Akçaabat ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Usta, okul müdürleri, öğretmenler ve okulda öğrenim gören öğrenciler Özgüneş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, şirket yönetimi ve ekibi ziyaret etti. Şirketin merkez binasını gezen öğrenciler, şirketin eğitim salonunda da Halis Güneş’in hayat tecrübelerini dinlediler. 
IMG_5868
MÜZİK EŞLİĞİNDE OKUMA
Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzikleri eşliğinde yaklaşık yarım saat kitap okuyan öğrenciler, hayatla ilgili bilgilerini tazelediler. Trabzon il milli eğitim müdürü Evren Görmüş, “Sizler kitaplar gibi değerlisiniz. Kitaplar da sizin yol arkadaşınız. Okuyup dertleneceginiz bir liman. Mutlaka okuyun. Özgüneş'te sizin için bir okul” dedi.

IMG_5870
İŞİNİZE SARILIN
Öğrencilere hayat tecrübelerini paylaşan Güneş, “Binamızın temelini atarken eğitim salonunu hayal ettik. Sizlerle bu eğitim salonunda buluşmaktan gurur duyduk. Bu etkinliklerin yapılıp paylaşılması iş dünyasına örnek oluyor. Özgüneş ailesi olarak eğitime destek veriyor okuyanın yanında oluyoruz. Geçmişte eğitimler birleştirilmiş sınıflarda yapılıyordu. Eğitim çok zordu. Sizler büyüyeceksiniz. Cennet ülkemizin kıymetini Allah sizlere nasip etsin. Şirketimizde ki ekip arkadaşlarımızla okudum. Hayatı onlardan öğrendim. Okuyamadım. Okuyan insanların içinde oldum. İyi insanları tercih ettim. Bunun faydasını gördüm. Bizim hayallerimiz bir taraftan ticaret yaparken diğer taraftan da eğitim. Gençliğe yatırım yapıyoruz. Ticarette 40 yılı geride bıraktım. Okumanın yaşı olmaz. Her zaman okuyoruz. Sosyal medyayı kullanıyorum. İşime yarayacak şekilde kullanıyorum. Hayatta önümüze zorluklar çıkacaktır. Zordan kaçıp bırakmayacağız zorluğun üstüne gideceğiz. Yorulacağız, işimize sarılacağız. Hayatı planlı programlı yaşayacağız. İstişareye mutlaka önem vereceğiz” diye konuştu. 
IMG_5867
HAYATA SARILIN
Güneş, “Sizler okuyorsunuz. Mutlaka okuyun. Zahmet olmadan rahmet olmaz. Mutlaka mücadele vereceğiz. Her zorluktan bir ders çıkarın. Önce ağlayın sonra mutlaka gülün. Ülkemiz cennet. İşsizlik yok. İş arayanlar iş beğenmeyenler. Çalışana Her zaman iş olur. Saygılı olun, annenize, babanıza, öğretmeninize, büyüklerinize saygılı olun. Yetenekleri iyi kullanın. Güneşin değil işin gücüne bakın. Alın teriniz ile çalışın. Ülkemiz de işini kaybedenler oluyor. Hesabını bilene iş var. Hesabınızı iyi bilin hesabınızı kaçırmayın. Bir hayat vardır koşsan yetişemezsin bir de hayat vardır koşmana gerek kalmaz. Ülkemizin kıymetini bilerek hayata çok iyi sarılalım. Önce sen ayakta duracaksın” ifadelerine yer verdi.

IMG_5873
GENÇLERE ÖZEL PROJE
Güneş, gençlere özel projeleri olduğunun da altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaretimizin beyni burada başlıyor. Verimli toplantılarımız Elhamdülillah oluyor. Toplantıya başladığımız zaman televizyon ve kapı kapanır. Besmele çekilir toplantıya başlarız. İşimizin atmosferini yerinde gördünüz. Sizin de bazı projeleriniz oluştu. Sizlerde büyüyeceksiniz. Verilen görevleri büyük bir özveri ile yapmalısınız. İşinizi güzel yaparsanız parmakla gösterilecek kişi olursunuz. Bunları yapmak çok kolaydır, kolay olduğu kadar da zordur. Sizler de evde ailenizle konuşurken televizyonu kapıyı kapatın. Faydasını göreceksiniz. Arkadaşlarınıza da örnek olursunuz. İnşallah bu sohbetimiz gönüllerde kalıcı olur. Caddelerde 40 yıl önce seyyar satıcılık yapardık. Bununla da gurur duyardık. Şimdi buradayız. Buralar da yetmiyor. Gençlerimiz için çok güzel projelerimiz var.”

IMG_5874
HEDEFİNİZ OLSUN    
Akçaabat’a önemli hizmetlerde bulunan Cevat Birinci, "Tüm dünyanın değeri bir bardak su kadar yoktur. İnsanı insan yapan yüzündeki güzel görünüş tatlı sözleridir. İHA'ları, SIHA'ları yapanlar kadar kendinize bir hedef koyun ve Allah yolundan ayrılmayın” şeklinde konuştu. Güneş, öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler de takdim ederek, derslerine çok çalışmaları nasihatinde bulundu.

IMG_5871IMG_5869

Editör: Muharrem Altıntaş