Ortahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları bugün 3. gününde de devam etti.

Meclise Başkanvekili Cüneyt Zorlu Başkanlık yaptı.

Toplantıda 2024 gelir tablosundaki imar ile alakalı ücret artışları görüşüldü.

I M G 1488

Yapılan zam oranlarının çok afaki olduğunu belirten AK Parti grup başkanvekili Zeki Kavanoz "Yüzde 500 oranında bir zam söz konusu. Bu zamların çok kabullenebilir olduğunu kabul etmiyoruz. Bu zamları kabul etmiyoruz ve yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ: YOMRA’NIN YANINDA OLACAĞIZ BAŞKAN GENÇ: YOMRA’NIN YANINDA OLACAĞIZ

I M G 1483

AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş "İmar müdürlüğünü, harçla alakalı bir madde olduğunu görüyorum. Burada bir vatandaş belediye binasına girince selam verse bile ücret alıyor hale geldi. Biz acaba belediye değil de bir şirket mi devrettik diye düşünüyoruz. Kontrol ücreti diye bir şey var orada.


Belediyeye gelen her vatandaşa müteahhit gözüyle bakmayın. Bu sizin sözünüz. Ben komisyondaki arkadaşlara tekrar değerlendirmesi demeyeceğim. Gelir tarifesine dahil şeyler. 2 - 3 ay sonra gelir tarifesi gelecek ona bırakalım. Bir belge için kaç kez ücret isteniyor bir bakılsın. Bu zam olayı daha önce geldi ama bu çok abartılı oldu ama bunu vatandaşlara anlatamayız."

İmar Müdürlüğü tarafından meclise yapılan açıklamada "Gelir tarifesi yıl ortasında ilk kez olduğu için afaki geliyor. Bizim yaptığımız piyasayı yakalamak. Yıllardır çok düşük ücretlerde hizmet yaptık. Bu zamana kadar olan idarelerimiz bunu uygun görmedi belki ama ruhsatta biz sadece yol temizleme ücreti alıyorduk ama diğer belediyelerde gördüğümüz farklı kalemlerde de ücret aldığını gördük." ifadeleri kullanıldı.


Ayrıca 25 belediyenin aldığı ücretlerin ortalaması alındığı ve yüzde 30 altı bir ücret belirlendiği belirtildi.

Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Cüneyt Zorlu "Belediyenin gelirleri 4-5 kalemden oluşuyor. Bunlardan biri de şuanda görüştüğümüz gelirler. Bu gelirler çok düşük kalmış ki şuanda maaş ödeyemiyoruz. 10 yılda birçok hizmet yapıldı teşekkür ediyoruz. Ama şuanda bu borcu sürdürmemiz lazım ama sürdüremiyoruz. Arkadaşlarımıza bir çalışma yapalım dedik.

Arkadaşlarımız bize çevredeki belediyelerden bir rapor çıkardılar. İşin içine girince vahameti görüyorsunuz. Biz önceki dönemlerde bu durumu bilseydik daha fazla çıkarılmasını isterdik. Biz de zamanında düşürülsün demiştik siyaset yapıyorduk. Biz İmardan Biz 135 Bin TL kazanırken Akçaabat Belediyesi 1 Milyon 200 Bin TL gelir elde ediyordu. Rize'ye baktık aynı şekilde. Onların müteahhitti müteahhit de bizimki değil mi?" ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda muhalefetin toplu ret oyuna rağmen ücret artışları oy çokluğu ile kabul edildi.

I M G 1497-1

MHP Meclis Grup Başkan vekili Abdurrahman Kınalı vatandaşlara yüzde 500 zammı anlatamayız indirin rakamı oylayalım . 

Editör: Ömer Altıntaş