ALİ HAYDAR BAŞ: ÜYE İŞLETMELERİMİZİN TİCARETİNİ YURT DIŞI PAZARLARDA BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ

IMG_5125

Belediye Başkanı Genç, TTSO’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş ve Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, Trabzon ve oda üyesi işletmelerin yurt dışı pazarlara açılması doğrultusunda çalışmalar yapıldığını anımsattı. Baş, “Fuarların yoğun olduğu bir mevsimdeyiz. Yurt dışı pazarlarda Trabzon’un tanıtımı ve üyelerimizin fuarlara aktif katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Odamızın organizasyonunda Trabzon heyeti Azerbaycan’ın Bakü şehrinde sağlık turizmi sektörü başta olmak üzere birçok sektörde görüşmelerde bulundu. Şu anda ise oda üyelerimizden oluşan ticaret heyeti Rusya’nın Moskova şehrinde inşaat fuarına katıldılar.  Üye firmalarımızın ticaretini potansiyel taşıyan hedef pazarlarda büyütmeye çalışıyoruz. Bir taraftan da turizm sezonunun daha iyi geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

IMG_5124

AHMET METİN GENÇ: TRABZON ULAŞIMDA GÜÇLÜ BİR DESTİNASYON OLUYOR

Ortahisar Belediyle Başkanı Ahmet Metin Genç Bakü – Trabzon direkt uçak seferlerinin ilk seferini geçtiğimiz günlerde yaptığını belirterek, “Haftada iki gün Bakü – Trabzon seferlerinin yapılacak olması şehrimiz için büyük kazançtır.  İlk seferi Trabzon’da karşıladık. Ağustos sonuna kadar bu seferlerin dolu olmasından ayrıca memnunluk duydum. Doha – Trabzon arasında da direkt uçak seferleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Trabzon ulaşım destinasyonunda uluslararası bağlantıları artarak devam ediyor. Yeni hava limanımızın da önündeki sorunlar aşıldı, tamamlanması ile turizmde daha büyük potansiyellere ulaşacağız. Geçtiğimiz yılda Trabzon’un turizmden elde ettiği gelir fındık gelirini yakalamış olması şehrimiz ve ülke ekonomisi için büyük bir başarıdır.” şeklinde konuştu.

“BOZTEPE SEYİR TERASINI 216 BİN KİŞİ GEZDİ”

Boztepe Seyir Terası Projesi’nin turizm sezonu öncesinde açıldığını vurgulayan Başkan Genç şunları söyledi: “Açılışın ardından kısa bir süre geçmesine rağmen 216 bin kişi Boztepe seyir terasını geçmiş. Bu müthiş bir rakam ve daha da artacağını umuyoruz. Ücretsiz olarak buradaki hizmeti sürdüreceğiz. Ortahisar Belediyesi olarak buradan bir gelir beklemiyorum. Amacımız Trabzon’da turizmi yılın 12 ayına yayılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Tünel Akvaryum Projesini de hayata geçirdik.  Mamat Boğazında hazırladığımız yaşam projesi de bu anlamda çok kıymetli. Fakat pandemi nedeniyle biraz gecikme var. 

Trabzon’un Çakırgöl Kayak Projesini hayata geçirmesi gerekiyor. Yolu yapıldı, kayak için kar ölçümleri yapıldı ve uygun olduğu ifade edildi. Çok önemsediğim bir konudur, Maçka vadisinde inanç turizmi, biraz daha yukarıya çıktığımızda yayla turizmi ve kayak turizmi yapılacak potansiyel var.  Çakırgölden tekrar santa harabeleri üzerinden Arsin Yanbolu vadisine açılım yapılabilir. Bir diğer açılım ise Çakırgöl üzerinden Karaca Mağarasi ve Torul Cam Teras geçişi sağlanabiliyor. Bu potansiyellerimiz çok kıymetlidir.

Belediye olarak Arapça ve İngilizce kursları açıyoruz. Oda üyelerimiz, tüccar veya esnaflarımız bu kurslara katılabilirler. Turizm sezonu öncesi işletmelerimizi de ziyaret ediyorum. Özellikle yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin fiyatlarını görünür hale getirmesinden memnunluk duyuyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Bu konuda da işletmelerimizde bilinçlenme her yıl artıyor.”

“TTSO’DA YAPILAN TRABZON ÇALIŞMA TOPLANTILARINA DEVAM EDİLMELİ”

Başkan Genç, TTSO’nun organizasyonunda kamu, özel sektör ve sivil toplum kesimlerinin bir araya gelerek yürüttüğü çalışma toplantılarının bir kitap haline getirilerek sorunların ve çözümlerin takip edildiğini anımsattı. Genç sözlerini şöyle tamamladı: “Bu toplantılardan geçmişte çok yararlandım. Şehir adına çok faydalı bir çalışma ortaya konuyordu. Ve takip ediliyordu. Yeni dönemde TTSO’dan bu çalışmanın da hayata geçirilmesini bekliyorum.”

Editör: Muharrem Altıntaş