Trabzon'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı"nın (NEET PRO) tanıtımı yapıldı

5f12b562-3eb9-42a2-bd9b-7a70579efdf5

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı himayelerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKG PRO), yürütücülüğünde hazırlanan "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı"nın (NEET PRO) tanıtımı yapıldı. Düzenlenen tanıtım programına Trabzon Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis (TTB) Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin KARA, Trabzon Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ilgililer ve çok sayıda davetli katıldı.

EKONOMİK REKABETÇİLİĞİNE KATKI

Projenin amacına ulaşacağına inandığını dile getiren Vali Yardımcısı Ömer Şahin, “Trabzon Valiliği olarak biz de üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bu projeye emek sağlayan bütün kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise gençlere eğitimde ve istihdamda karşılaştığı zorlukları aşmalarında yardımcı olmak, kariyer fırsatları sunmak ve işgücü piyasasına daha bilinçli katılmalarını sağlamak adına hayata geçirilen projenin hem gençlerin geleceğini parlaklaştıracağını hem de bölgenin ekonomik rekabetçiliğine katkıda bulunacağını belirtti. Projenin, 15-29 yaş arasındaki toplam 60 genç için büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Çuvalcı, "Mesleki, genel ve sosyal beceriler noktalarında yoğun bir eğitim alacaklar. Gençlerimizin iş dünyasında daha rekabetçi bir konuma gelmeleri hedeflenmektedir” diye konuştu.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Eyüp Ergan da KTÜ ile işbirliği yaparak uygulamaya başladıkları, 15-29 yaş arasındaki gençleri kapsayacak projeyle özellikle işsizlik baskısı altındaki çok sayıda gencin işgücü piyasasına daha kolay katılması için önemli bir çalışma yapacaklarını belirtti. Program dilek ve temennilerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Muharrem Altıntaş