MOBİAD KATAR'DA BİZE HER YER TRABZON DEDİ 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Katar National Convention Centre'da  ,Expo Turkey By Qatar Mobiya Fuarına katılan MOBİAD Üyeleri Bize Her Yer Trabzon dedi.  Trabzonlu Mobilya İmalatçıları ve Satıcılarının tek çatı altında toplandığı MOBİAD Uluslararası Ticaret için atağa kalktı. 

Katar'ın Türkiye'de Finansbank ve Digiturk'ü bünyesine kattıktan sonra, "Katar, Türkiye'de yatırım için her türlü fırsatı değerlendirmektedir.Trabzon'da Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani ile sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi sonrası yeni ticaret anlaşmaları yapıldı.  Katar Trabzon'da 18 Aralık'ta Türkiye ile enerji, ekonomi ve turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda 14 anlaşma imzaladı.. Bu anlaşmalar ilişkilerimizi daha da güçlendirdi."

LNG GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Dünyadaki doğalgaz rezervlerinin yüzde 14'üne sahip Katar ile Türkiye arasındaki LNG görüşmelerine de değinen Şafi, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satışı konusundaki ticari görüşmeler hala sürmekte. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen yılki ziyareti sırasında BOTAŞ ile Katar milli petrol şirketi arasında Tükiye'nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzalamıştı.

Türkiye'nin Katar'a yönelik ihracatı demir-çelik, elektrikli makine ve cihazlar, motorlu araç ve parçaları, ev tekstil ürünleri, mobilya ve gıda gibi kalemlerden oluşuyor. Katar ise Türkiye'ye daha çok LNG, plastik ve mamulleri ile kimyevi ürünler ihraç ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Katar Emiri ile yapmış olduğu 14 Maddelik anlaşma sonrasında Trabzonlu Mobilya Üreticileri ve satıcılarının tek çatı MOBİAD Altında toplanıp Uluslararası atağa geçti. 

Katar National Convention Centre'da  ,Expo Turkey By Qatar Mobiya Fuarına katılan MOBİAD Üyeleri Bize Her Yer Trabzon Atkısı Önünde Poz Vererek Artık Katar'da bize Trabzon dedi. Trabzonlu Mobiyacılar Katar ile ticari anlaşmalar yaparak Ülkeye dönmek için Fuarda var güçleri ile çalışıyorlar . 

Katar National Convention Centre'da  ,Expo Turkey By Qatar Mobiya Fuarında yerini alan Trabzon'un en Güçlü Mobiya Şirketlerinden Murat Derye Mobilya Şirketinin Sahiplerinden İşadamı Murat Derya Katar'daki Fuar amacına ulaşması için gece gündüz çalışıyoruz inşallah Katar ile ticaret anlaşmalarını imzalayıp Mobilya satışını yurt dışına açmak istiyoruz . Derya Katar'a gelmişken Trabzonspor'un da sponsoru olan Katar Emir'ine teşekkür ederek Bize Her Yer Trabzon dedik.