Türedi yaptığı açıklamada ; 

Değerli arkadaşlar
Ülkemiz için son derece kıymetli, vatandaşlık bilincine sahip olduğumuzun en önemli göstergesi, kayıtsız ve şartsız ülke yönetiminde milletin egemenliğinin en güzel göstergesi seçim dönemini geride bıraktık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlenmesi için 15 günlük bir süreye daha ihtiyaç var ancak milli devlet politikalarına dönüş ve doğru insanlarla birlikte yürümenin ülkemizi son birkaç yıldır ulaştırdığı nokta çok değerli. Henüz dikilen, filizlenen fidanların meyvelerini toplama zamanına dahi gelmedik. İnşallah 2.tur neticesinde bu fidanları diken vatan sevdalısı insanların ellerinde milli devlet ve Turan ülküsüne doğru olan yürüyüş devam edecektir.

Güzel şehrimiz Trabzon'u ve siz değerli Trabzon'lu hemşehrilerimizi temsil için büyük bir onur ve gurur ile Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekilli aday adayı olmuştum. Çok kısa süre de olsa bu heyecanı ve gururu yaşamama fırsat veren Rabbime ve her gittiğimiz yerde bizleri evladı gibi karşılayan ağırlayan halkımıza ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sonuçta ortaya çıkan tablodan üzüntü duysam bile halkımızın verdiği karara, toplum vicdanına saygım sonsuzdur. Bu süre zarfında seçimler neticelenene kadar sosyal medyadan fazlasıyla siyasi paylaşımlarım oldu. Artık görevime başladım ve daha önce başhekimliğini yaptığım Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Trabzon Tıp Fakültesine bağlı Acil Tıp Anabilim Dalı başkanı olarak görev yapacağım. Bu kutsal mesleğin bana yüklediği sorumluluğun gereği olarak ve milletvekili seçimleri neticelendiği için artık siyasi paylaşım yapmamaya gayret edeceğim. Gönlüm ve dualarım milli devlet ve Turan sevdası peşinde ömrünü kızılelma ülküsüne adayanlarla birliktedir.

Tekrar seçimlerin vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Süleyman Türedi
SBÜ Trabzon Tıp Fakültesi
Acil Tıp AD Başkanı