KTÜ SÜRMENE ABDULLAH KANCA'DA ŞİİR DİNLETİSİ ,SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Şair Cevat Varlı ve Şair Yunus Çetiner tarafından KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Şiir Dinletisi, Söyleşi ve İmza Günü Programına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Sunuculuğunu MYO Öğretim Görevlisi Bölüm Başkanı Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı programa, Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu, MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. İsmail Altın, MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Cahit Soysal, MYO Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, MYO akademik ve idari personeli, MHP Of İlçe Başkan Yardımcısı Mümin çakıroğlu ,Of ve Sürmene’den çok sayıda misafir ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı yaptığı açılış konuşmasında, “Yüksekokul olarak genç, dinamik ve gelişime açık akademik kadrosu ile öğrencilerimizi sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceri ile donatmayı kendimize şiar edinmiş bulunmaktayız. Bunun yanında KANCA firmasının vermiş olduğu burslar, staj imkânları ve teknik gezi faaliyetleri ile okulumuza yapmakta oldukları her türlü makine teçhizat yardımı okulumuz için çok önemli artılardandır. Öğrencilerimizin araştırıcı ve analitik düşünebilen, kendine güvenen ve kültürel donanımlı, toplumsal etik bilince ve sorumluluğa sahip genç bireyler olarak toplumda yer almaları en büyük arzumuzdur. Bu nedenle öğrencilerimize mesleki ve teknik bilgilerini en üst seviyede vermeye devam ederken, sosyal ve kültürel konularda da kendilerini geliştirmeleri ve duyarlı olmaları için çaba sarf etmekteyiz. Meslek Yüksekokulumuzda her ay düzenli olarak düzenlediğimiz sosyal etkinlikler kapsamında, Şair Cevat Varlı ve Şair Yunus Çetiner’i sizlerle buluşturmaktan mutluluk duymaktayım.”dedi.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın açılış konuşmasının ardından şairlerin özgeçmişleri okundu ve sahneye şairler Cevat Varlı ve Yunus Çetiner davet edildi.

Şair Cevat Varlı; Medeniyet Varisleri, Maveralı İki Edip, Kayıp Kentin Mermer Sütunları, Mahtandoz Kanlı Duvak ve Sayfalar Dolusu Kül isimli şiir kitaplarından şiirler seslendirdi.

Şair Yunus Çetiner ise, Aşk Ambargosu, Süveyda ve Mavinin Külleri isimli şiir kitaplarından şiirler seslendirdi.

Öğrenciler ve programa katılan diğer misafirler tarafından ilgi ile takip edilen şiir dinletisi ve söyleşi programı sonunda, Şair Cevat Varlı’ya MYO Müdürü Doç Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, Şair Yunus Çetiner’e ise Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç Dr. İsmail Altın tarafından plaket verildi. Salon programı sonunda, şairler Cevat Varlı ve Yunus Çetiner imza günü programına katılarak, sevenlerine imzalı kitaplarını verdiler. Öğrenciler şairleri Meslek Yüksekokullarında görmekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, kendilerine her türlü akademik ve sosyal etkinlik desteği sunan Meslek Yüksekokulu Müdürü başta olmak üzere, MYO yönetimine ve öğretim elemanlarına teşekkür ettiler.

Program, şairler ile birlikte toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.