KADINLAR NEDEN ESTETİK YAPTIRIR

Haber : Melek çakır  www.trabzonhaber24.com 


Estetik, kadınların sadece Trabzon'da Türkiye’de değil, dünyada da ilgisini çeken ve her geçen gün büyüyerek süren bir uygulama. Vücudunun beğenmediği ya da rahatsız olduğu kesimlerine estetik yaptıran kadınlar bazen de bunu alışkanlık haline getirebiliyor.
Estetik denildiği zaman akıllara ilk önce burun ve meme estetiği geliyor ancak bu kavram oldukça geniş.

Estetik yaptıranlar için ortalama bir yaştan bahsetmek mümkün mü?
18’den başlayarak sonsuz diyebiliriz. Gençler vücutları ile ilgili kendi kararlarını verecek yaşa geldikleri zaman estetik uygulama yaptırabiliyorlar. 

En çok hangi bölgeye ve ne sebeple estetik yaptırmak istiyorlar?
Eskiden sadece burun, meme, karın estetiği revaçtaydı. Ancak şimdi erkeksi kadın vücudunu kum saati formatına çevirebiliyoruz. Kök hücre ve yağ transferi teknolojileri sayesinde liposuction ile karın ve yanlardan fazla yağları alıp, kalça, meme, popo gibi bölgelere naklediyoruz. Lazer işlemi ile yüzü 5 yaş gençleştirme uygulaması da yapabiliyoruz.

Ünlü birisine benzeme çabası ile estetik yaptıranlar var mı?
Biz prensip olarak bu şekilde çalışmıyoruz. Bu yüzden hastalarımız bize bu tür isteklerle gelmiyor. Her vücudun kendisine göre karakteristik özelliği vardır. Birine güzel duran diğerine yakışmayabilir. 

Sırf moda diye estetik yaptıranlar da oluyor mu?
Oluyor tabi. Ama burada doğru endikasyon ve prosedür çok önemli. Moda diye yapılacak uygulamalar sonradan pişman edebilir.O yüzden vücut oranları konuşulmalı ve gerekilirse estetiğe başvurulmalı.

Hastalarınızı estetikten vazgeçirdiğiniz oluyor mu?
Hasta psikolojisi çok önemli. O yüzden bir plastik cerrah hastasını çok iyi analiz etmeli. Bazen başka sorunlardan kaçmak için estetiğe başvuran hastalar olabiliyor. Bunu fark edip vazgeçirdiğimiz oluyor, özellikle gençler…


İsteyen herkes estetik yaptırabilir mi?
Evet, tabiî ki. Artık sadece ameliyattan değil, lazerli ya da kozmetik gibi uygulamaları olan geniş bir yelpazeden bahsediyoruz. O yüzden herkes için bir çözümümüz var.

Estetik ameliyatı için doktor ve kurum seçilirken nelere dikkat edilmeli?
Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat almış, plastik cerrahi uzmanlarının muayenehaneleri tercih edilmeli. Günümüzde merdiven altı denilen yerlerde doktor dahi olmayan kişiler saç ekimi, lazerle işlemler yapıyorlar. Bu mekanlar ruhsat almamış oluyor. Herkesin bu konuda dikkatli olması gerekir. Özellikle kozmetik işlemleri dermatolog ya da plastik cerrahi uzmanı, estetik ameliyatları ve saç ekimlerini plastik cerrahi uzmanı dışında kimseye yaptırmamaları gerekiyor.
 
Halkımız doktorlarını seçerken sadece websitesi bilgilerine göre değil, doktorlarının branşlarına göre üyesi bulundukları branş derneklerini araştırabilir, muayenehanelerini ziyaretlerinde Sağlık Bakanlığı’nın verdiği ruhsatları görmek isteyebilir. İşlemi yapan doktorun unvanını, diplomasını ve uzmanlık belgesini teyit edebilir. Bunlar için çekinmemek gerek.

Hangi rahatsızlığı bulunanlar estetik yaptıramaz? Böyle bir kural var mı?
Ameliyat yapılamayacak hastaya lazer, kozmetolojik çözümler uygulanabilir. Estetik çok geniş bir yelpaze. Bu yüzden her şeye bir çözüm bulunmakta. Böyle bir kural da yok.


Yapıldıktan sonra geri dönüşü mümkün olmayan estetik var mı?
Geri dönüşü olmayacak şey orijinal hale gelişidir. O da her ameliyatın bir izi olduğu için. Ameliyat dışında yaptığımız bir iş, başka bir işlemle eski haline dönebilir. Meme implantı koyup çıkarabiliriz, yağ transferi yapıp sonra yer değiştirebiliriz. 

Öğlen aralarında gelip küçük estetik operasyonu geçiren hastalarınızın en fazla şikayeti nedir, mesai aralarını estetik yaptırarak değerlendiren çok mu?
Randevu bulmak zor oluyor. Kimse evindeyken bu işlem için zaman ayırmıyor ve işteki öğle aralarını kullanıyor. Bazı günler ciddi sıkıntılar ve yoğunluklar yaşanabiliyor.