Üretmek İçin Daha Çok Çalışacağız Üretmek İçin Daha Çok Çalışacağız

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen “8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi”ne, Sefer Lideri olarak katılan ve Türkiye’ye dönen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Başar, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'ya,Antarktika'daki çalışmalar hakkında bilgilendirmek üzere bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Antarktika'da gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ersan Başar, Türkiye'nin bu alandaki katkılarını ve başarılarınıaktardı. Türk Bilim Kampı'nda yapılan çalışmaların önemli sonuçlar ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Başar, Rektör Çuvalcı'ya Türk bilim insanlarının Antarktika'daki araştırmalarıyla elde edilen bulgular hakkında bilgi verdi.

2E81Ae23 7F90 41Dd Bbd6 35E755E75421

REKTÖR ÇUVALCI’YA “KAYAÇ” HEDİYE EDİLDİ
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise Prof. Dr. Ersan Başar'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerekKaradeniz Teknik Üniversitesi’nde yürütülen bilimsel çalışmaların başarısı ile gurur duyduğunu ifade etti. Türk Bilim Kampı'nda sürdürülen araştırmaların, Türkiye'nin uluslararası alandaki bilimsel çalışmalarına katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Çuvalcı, bu tür araştırmaların devam etmesi gerektiğini belirtti. Antarktika'da yapılan bilimsel araştırmaların; iklim değişikliği, deniz ekosistemi ve küresel sıcaklık artışı gibi önemli konuları anlamamızda kritik bir rol oynadığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, Türk Bilim Kampı'nın faaliyetlerinin bu anlamda büyük önem taşıdığını vurguladı.

Görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, Prof. Dr. Ersan Başar’ın, Türk Bilim Kampı'nın bulunduğu bölgeden, bilimsel çalışmalar amacıyla alınan bir kayaç parçasını, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi