Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin turizm markası Koru Otel’in2023 yılı sezon açılış kokteyline hepiniz hoş geldiniz…​

eadf9315-bcdb-4a80-96b5-626ff2352d34

2002 yılında Sahil Tesisleri Yerleşkesi İle turizm hizmetine başlayan KTÜ Turizm Eğitim ve Uygulama Merkezi İktisadi İşletmesi, Üniversitemizin % 100 imtiyaz sahibi olduğu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı özel işletme statüsünde,üniversite bütçesinden hiçbir destek almayan, kendi gelirleriyle bütçesini oluşturan ve yöneten bir turizm şirketidir.

df1701ae-724e-47e2-9418-7b4686ef2118

2011 yılında KTÜ Kanuni Kampüsü içerisinde eşsiz konumu ve yüksek konaklama kapasitesi ile hizmete açılan Koru Otel, hizmetinin 12. yılında yenilenen yüzü, kalite ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla bugün yeni sezona sizlerle birlikte merhaba diyor.

Koru Otel, üç bloktan oluşan hizmet binasında, şık ve modern çizgilerle dekore edilmiş 15 suit, 13 double (frech), 81 standart ve 1 engelli odası olmak üzere toplam 110 oda/250 yatak kapasitesiyle yerli-yabancı turistlere ve herkese hizmet vermektedir. Aynı zamanda kampüs girişinde yer alan Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi ile koordineli olarakkongre/sempozyum/çalıştay gibi akademik faaliyetlerinkonaklama ve grup yemek-ikram organizasyonlarına ev sahipliği yapan Kongre Oteli statüsünde de hizmet vermektedir. 
e0b21a6a-b122-4ee9-a50b-81e3eaf43e9c

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI öncülüğünde yürüttüğümüz çalışmalarla birçok yeniliği hayata geçirerek marka değerimizi yükselttik. Sayın Rektörümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  

• Maçka MYO ile imzaladığımız protokol ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine her dönem, otelimizde 2 uygulama dersi ve staj imkânı sunarak turizm sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitime destek vermekteyiz.

• Geri dönüşüm firmalarıyla imzaladığımız protokol ile mutfağımızda oluşan yıllık 2000 litre bitkisel atık yağın geri dönüşümünü sağlayarak hem gelir elde ediyor hem de çalışanlarımızda ve toplumda, çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyoruz.

Son 1 yılda yaptığımız 5 milyon TL’yi aşan yatırımlar ileteknolojik dönüşüm ve güçlü iş birlikleriyle yüzünü yenileyen Koru Otel, hizmet anlayışı ve kalitesini yetkili kurumlardan aldığıiki Akreditasyon Belgesi ile tescillemiştir.

Koru Otel; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıtarafından yürütülen “Sıfır Atık Yönetim Sistemi”belgelendirmesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Turizm Belgelendirmesi”süreçlerinden geçerek kalite belgeleri almıştır.

Trabzonumuz ve Üniversitemizin tanıtımına doğrudan katkı sağlamak misyonuyla hizmet sunan otelimiz; 2022 yılında 20.000 geceleme hizmeti ile misafirlerini ağırlamıştır. Konuklarımızın, köklü geçmişe sahip Üniversitemiz ve kadim şehir Trabzonumuzun; tarih, bilim, kültür ve sanat alanındaki eserlerini keşfederken memnuniyetlerini sağlayarak onları birerTrabzon turizm elçisi olarak uğurlamış olmanın gururunuyaşıyoruz. Otelimiz ve diğer şubelerimizin sunduğu hizmetlerden,kamu/sivil/özel şirket/yerli-yabancı turist olmak üzere herkesinhizmet alabileceğini belirterek şehir-üniversite buluşmasına katkı sağlamak üzere düzenlemiş olduğumuz etkinlik vesilesiyle herkesi kampüsümüze ve otelimize bekliyoruz. Sezon açılış kokteylimize teşrifleriniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.

Editör: Muharrem Altıntaş