Dünyanın 90’dan fazla ülkesinden 6 bini aşkın üniversite temsilcisini bir araya getiren etkinlikte KTÜ, Türkiye’den katılan 88 üniversiteyle birlikte “Study in Türkiye” standında yer aldı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Temiz, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Sercan Erol, Öğr. Gör. Zehra Şahin Bektaş ve Öğr. Gör. Çiğdem Hüsem’den oluşan Üniversite heyeti, öğrenci ve personel hareketliliğinin yanı sıra uluslararası projeler ve ortak programlar üzerine çok sayıda görüşme gerçekleştirdi.

3618A10B 4Cf5 4Fd1 A3F4 61Cc4C7D512C

Önemli Temaslarda Bulunuldu

KTÜ, etkinlik kapsamında başta Polonya, Fransa, Güney Kore, Macaristan, İsveç, Almanya ve ABD olmak üzere birçok ülkeden üniversite ile iş birliği imkânlarını değerlendirdi. Horizon Europe, Erasmus Mundus, Avrupa Dayanışma Programı ve Avrupa Üniversiteleri İttifakları gibi stratejik alanlarda temaslarda bulunuldu. En dikkat çekici gelişmelerden biri, QS Dünya Üniversite Sıralamasında 134. sırada bulunan Universiti Putra Malaysia (UPM) ile imzalanan niyet beyanı (Letter of Intent) oldu. Ayrıca Pahang Al-Sultan Abdullah Üniversitesi ile de benzer bir anlaşmaya varıldı. Bu iş birlikleriyle KTÜ öğrencilerinin Asya’da daha geniş değişim ve staj imkânlarına kavuşması hedefleniyor.

9Dedfcdc Fe2B 4815 92E5 D5E40Eaec33F

Astarcı’ya Plaket Takdim Edildi

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, etkinlik sırasında Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’ya plaket takdim ederek üniversitenin uluslararasılaşmaya verdiği önemi vurguladı.

42B838D6 0251 48A7 A82E 844C171Bd2F99530C876 C4Fa 4Ce7 9176 A157E801Ed0A

KTÜ ile Bonab Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
KTÜ ile Bonab Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Ömer Altıntaş