Muhasebe ve Finans, bilimsel alanda değerlendirildi

4853ff4b-74b0-47ef-a3d3-60fa1dc6bac3

7’nci Uluslararası Muhasebe ve Finans Sempozyumu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyuma KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanı sıra Sempozyum Düzenleme Kurulu adına; KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Çankaya, Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD) Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu ve Bilim Kurul Üyeleri, Muhasebe ve Finans sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu tür programların akademik kaynaşmayı sağladığını ve genç araştırmacılara da imkan tanıdığını ifade etti. 
9d391751-b690-446d-8349-ded8833e087f

SEMPOZYUM İŞ BİRLİKLERİNİ GENİŞLETECEK 

Katılımcılara seslenen KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, “İşletmenin dili olan muhasebeyi bilmeden alacağımız kararlarda başarılı olma ihtimalimiz düşük olacaktır. Bu gerçeklerden hareketle ekonomik faaliyetlere esas teşkil eden muhasebe bilgisinin kayıt altına alınması, raporlanması, analizi ve ilgililere sunulmasında muhasebe ve finans bilimlerinin katkısı çok büyüktür. Sempozyumun muhasebe ve finans alanındaki çalışmalara öncülük etmesini ve bu alanda uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

77e0f962-bfa5-43b1-ba36-e1e0aa12288b

17 OTURUM, 50’NİN ÜZERİNDE SUNUM

1-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Sempozyumda yurt dışından ve yurt içinden 100’ü aşkın akademisyen katılım sağladı. Etkinlikte 17 oturumda, 50’nin üzerinde sunum yapılırken, akademisyenler tarafından Deniz Taşımacılığı, Liman ve Gemi İşletmeciliği, Atık Yönetimi, Balıkçılık, Yenilenebilir Enerji, Deniz Kirliliği gibi önemli konular tartışıldı. Bu sempozyum muhasebe ve finans alanlarındaki bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimlerin paylaşılmasına, geliştirilmesine aracılık ederek bilime katkı sunuldu. Sempozyum yapılan sunum, münazara ve teşekkür plaketi takdiminin ardından sonra erdi.

KTÜ’lü Öğrenciler TOGG’u Deneyimledi KTÜ’lü Öğrenciler TOGG’u Deneyimledi

Editör: Haber Merkezi