Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği çalışmalarının yanı sıra enstrüman kurslarının her yıl periyodik olarak devam ettiği KA-FEM Derneği’nde ek olarak satranç, tiyatro ve el becerileri kursları da eğitmenler tarafından veriliyor.

IMG_5882

Dernek üyelerinden ve koristlerinden Saadet Tunç’un fikir anası olarak ortaya çıkardığı el becerileri kazanımları kısa sürede meyvesini verdi. Yedi ay süren çalışmalar sonucunda Halk Eğitim Merkezi destekli kurslar alan kursiyerler ortaya muazzam eserler çıkardılar. 
IMG_5881

Dernek binasında yapılan serginin açılışına Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, Halk Eğitim Merkezi Kuyumculuk Teknolojisi alan şefi Eda Bulut Şener, Giyim-Üretim-Moda-Tasarım alan şefi Özlem Birincioğlu, Kuyumculuk alanı usta öğreticisi Ervin Çabuk, dernek başkanı Ali Adanur, eğitmenler, kursiyerler ve dernek üyeleri katıldı. 
IMG_5880

Serginin açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Kuyumculuk Teknolojisi alan şefi Eda Bulut Şener yıl boyunca büyük emeklerle yapılan eserlerin yılsonunda sergiye dönüşmesinin güzel kazanımlar olduğunu belirterek, “Kadınlarımızın bu şekilde bir şeyler üretmesi, vakitlerini dolu geçirmesi ve sonucunda da evine maddi gelir getirmesi çok değerli. Hepsini tebrik ediyorum. Çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar” dedi. 

Dernek Başkanı Ali Adanur da Trabzon Halk Eğitim Merkezi müdürü Orhan Genç başta olmak üzere tüm idareci ve eğitmenlerine katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Belki alanımız bu sergi için küçük ama ileride inşallah bunu daha geniş kitlelere yayarak ulusal boyuta getirmeyi düşünüyoruz. Burada gerçekten büyük bir emek var. İnanın bu kadarını beklemiyordum. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

Çalışmaların fikir anası olan az kişiyle başladıkları çalışmaları bir sınıfla yürütürken birden kocaman bir aileye dönüştüklerini ve dört sınıfa çıktıklarını belirten Saadet Tunç ise internet sayfalarında duyurularını yaptıktan sonra sayılarının ve ürünlerin gittikçe artmaya başladığını ifade etti.

Editör: Muharrem Altıntaş