Trabzon Muhtarlar Federasyonu organizasyonuyla Trabzon’da düzenlenecek istişare ve değerlendirme toplantısı Arsin ilçesi ile devam etti. Ortahisar Muhtarlar Derneği ile başlayan toplantılar kapsamında Arsin ilçesindeki mahalle muhtarları bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dile getirdiler.  Toplantıya Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy, ilçe muhtarlar dernek başkanları ve Arsin İlçesindeki mahalle muhtarları katıldı. Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk, “Burada geçirdiğimiz zaman boşa geçen değil milletimiz için harcanan bir zamandır. İyi çalışıp başarırsak milletimiz bizi alkışlar. Milletimiz bizi alkışlasın, devletimiz takdir etsin. İyi hizmeti alkışlayacak milletimizdir” dedi.

7308b752-9c7b-4e50-9bb1-7c1cd84a210f

MİLLETE HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Aktürk, “Muhtarlarımızla milletimizin hayrına ne varsa mesafe önemli değil o yola seve seve çıkarız. Her iş tam dört dörtlük olmayabilir. Eksikleri tabii ki eleştireceğiz. Hakaret ile eleştiriyi ayırt etmesini biliriz. Kentimize ve ülkemize nasıl hizmet edebiliriz bunun derdindeyiz. Bizler her zaman tedbirli ve düzenli olacağız. Bir yerde tedbir ve düzen yoksa orada başarı bekleyemezseniz” ifadelerine yer verdi.

a75a9bf4-2c52-40ed-9912-c4676e710a6e

GÖREVİMİZDEKİ AMAÇ MİLLETİMİZ

Aktürk, “Amacınız seçime giderken, her kapıyı çaldığımızda gece gündüz size hizmet edeceğiz diye yola çıktık ve seçildik. Bizler de sizlere daha iyi hizmet etmek için yola çıktık. Bu görevlere geldik. O incinmesin bu incinmesin edası ile görev yapmadık yapmayacağız. Amacımız devletimizin yolunda yürüyerek milletimize hizmet etmek” diye konuştu.

3879172a-957e-4598-a435-7b08d7361dbd

MUHTARLIK KUTSALDIR

Biz icra değil rica makamıyız. Allah herkese muhtar olmayı nasip etmez. Muhtar ne iş yapıyor diye çatlak sesler oluyor. Muhtarın görevini uzağa gitmeye gerek yok pandemidöneminde gördük. Sel ve doğal afette en ön sırada muhtarlar oluyor. Muhtarlık çok kutsaldır. Noksanlarımız olabilir. Bir yerde yüzde 100 memnuniyet olması doğaya aykırıdır. Bize yakışır şekilde devlet adamlığı ile sorunlarımızı anlatacağız. 

Seçim öncesinde ilçelerde toplanıp İlçenin problemlerini masaya yatırmak için toplandık. 18 ilçede programlarınızı yapacağız. Milletimizin derdini birilerinin dinlemesi lazım. Devlet adabına uygun şekilde çalışmalarımızı yapacağız. 

KİMSEYLE ÖZEL PROBLEMİMİZ OLAMAZ

Memleketimize hizmet edenler, etmeye çalışanlar, milletimizin oyuna talip olup makamna gelip oturanların muhtarların toplantısından rahatsız olmaması gerekiyor. Muhtarlar olarak kimseyle şahsi bir problem ve derdimiz yok.  Ancak, milletimize hizmet etmek için gelip de etmeyenlerle derdimiz vardır. Bir yola girdik. Alnımızın akıyla bu işi yapacağız. İlçedeki sorunları birleştirip muhataplarına iletmek için toplantılarımızı sürdürüyoruz. Çözüm üretmek için de var gücümüzle çalışacağız.  

SORUNLARI SESLENDİRECEĞİZ

Biz bir araya fitne fesat üretmek için değil çözüm üretmek için geliyoruz. Yüksek mahallelerinin çoğunda su problemi var. Yağmur yağdığında çamurlu su içiliyor. Biz sorunları dile getireceğiz, çözüm üretmesi gerekenler de çözümü için çalışma yapacak. Muhtarların sorunlarını kulaklarını açıp dinleyecekler. Muhtarlarımız sorunları için çalışmasa aldığı ödenek kul hakkına girer. Bizler kul hakkı yemeyeceğiz. 

BÜTÜN OLACAĞIZ

Ankara'da görüşmeler yapıp, masaya yatırıyoruz. Yol, duvar, su sorunu olan vardır. Önemli olan art niyet olmamasıdır. Cumhurbaşkanımız muhtar dediği zaman birileri rahatsız oluyor. Cumhurbaşkanımızın ağzından ekonomi çıkınca dövizin, muhtar deyince birilerinin ateşi çıkıyor. Muhtardan bu kadar rahatsız olmaya gerek yok. Biz siyaset yapmıyoruz. Ayrı düşünebiliriz. Ayrı siyasi görüşümüz olabilir. Biz tüm siyasiler ile kol kolayız. Bizler de muhtarlar olarak kol kola girerek bir bütün olmalıyız. 

HİZMET FOTOĞRAFLA OLMAZ

Kimseye iftira atmıyoruz. 4 senedir yetkililerden görüşme bekleyen muhtarlar var. 2 aydır randevu talep eden muhtarımız var. Muhtarlarımız baskı ile ayrıştırılıyor. Hizmeti adamına göre yapıyor. Öyle hizmet anlayışı olmaz. Her muhtara eşit mesafede olunmalıdır. Hizmet vesikalık fotoğrafla olmuyor. Kimse kusura bakmasın. Bir yeri ziyaret etmek, gelip, görüp, fotoğraf çekilip gitmekle hizmet olmaz

HİZMET EDENDEN ALLAH RAZI OLSUN

Kentimizde büyük projeler de yapılıyor. Kim hizmet yapıyorsa Allah razı olsun. Hizmeti yaparken vatandaşa zulüm edilmez. Alt yapı çalışmaları esnasında bilinçsiz çalışmalar yapıldı. Yol kazıma yaparken vatandaş da düşünülmeli. Sorunları dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bizim de hatalarımız olabilir. Bizim hatamızı da bize iletebilirsiniz. 

VATANDAŞ KANTARDA TARTACAK

Kimse muhtara parmak sallayamaz. En son parmağı sallayacak vatandaştır. Vatandaşımız hepsini kantara koyacak. Sizlerin söylemlerini not alacağız. Yazdık da ne oldu değil. Burada çözemesek başkente gideceğiz. Sorunları ayrım yapmaksızın kentimizin 6 milletvekiline iletiyoruz.

GÜRSOY İLÇENİN SORUNLARINI ANLATTI

Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy, “Büyük Şehir Belediyesi muhtarlara randevu noktasında olumlu yaklaşmıyor. Muhtarlarımızın bir çoğunun sorunları dikkate alınmıyor, muhtarlarımız önemsenmiyor. Vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz. İlçemizde su arıtma tesisi bitmediğinden su sıkıntısı var. Bir iyileştirme olmadı. Yanbolu Vadimizde çöp tesisi yapıldı. Turizm vadisinin içinde aşırı bir koku var. Bu koku giderilmedi. Arsin sahil parkımız kaderine terk edildi. Merkez mahallerde doğal gaz sıkıntımız var. Çözülemedi. Eşit hakkaniyetli hizmet bekliyoruz. Yollarımızda ise asfalt ve betonlama sıkıntısı var” ifadelerine yer verdi.

Editör: Muharrem Altıntaş