Hassoy Yenilenmiş Mercedes-Benz Otobüslerin İlkini Teslim Etti Hassoy Yenilenmiş Mercedes-Benz Otobüslerin İlkini Teslim Etti

Proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğiyle hayata geçirildi. 
 
Proje ile hizmet sektöründeki mikro işletmeler için hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmak amaçlanmaktadır.

I M G 2272

Projeye TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Osman ULUSOY Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Ahsen Aydın katılım sağlayarak,TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu ile bir araya geldi .
 
Bu eğitim programları, pilot illerdeki Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri tarafından MEB’in online eğitim platformu kanalıyla mikro işletmelerle buluşturulacaktır. Turizm potansiyelinin yüksek olduğu İzmir, Antalya ve Muğla’da pilot olarak başlatılan projede, toplumda farkındalık oluşturarak hizmet sektörüne dahil olan; yeme- içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin proje kapsamında yürütülecek özel iletişim çalışmalarında öne çıkmalarına katkı sağlanacaktır.
 
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET Petrolcülük A.Ş. paydaşlığında yürütülen İşimiz Temiz Projesi ile yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerinde hizmet veren mikro işletme sahibi ve çalışanlarının temizlik ve hijyen programları aracılığıyla bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması, böylece işletmelerin daha güvenli ve hijyenik olması amaçlanıyor.  

2021 yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla illerinde başlayan İşimiz Temiz Projesi, Adıyaman, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa illerin eklenmesiyle yirmi ilde yürütülüyor. 

Projenin önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Onaylı 3 Farklı Hijyen Eğitim Programı
Yiyecek İçeçek Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı ( Yüz Yüze Eğitim) – 8 Saat
Konaklama Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı ( Yüz Yüze Eğitim) – 8 Saat
Ulaşım Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı ( Yüz Yüze Eğitim)-8 Saat
Yiyecek İçeçek Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı (Uzaktan Eğitim – Asenkron) – 8 Saat (Uygulama süresi:79 dk)
Konaklama Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı (Uzaktan Eğitim – Asenkron) – 8 Saat (Uygulama süresi:78 dk)
Ulaşım Sektörü Hijyen Eğitimi Kurs Programı (Uzaktan Eğitim –Asenkron) – 8 Saat (Uygulama süresi:61 dk)
Proje Ortakları; OPET, MEB HBOGM

Editör: Ömer Altıntaş