İmamoğlu "Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum" diye konuştu. "Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim" diyen İmamoğlu, "Adayım demek siyasi olarak doğru değil. Aday olmanın süreçleri vardır" ifadelerini kullandı.
IMG_7069-1

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, değişim çağrısına vurgu yaparak yeni yol haritasını açıkladı.
İşte İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
"İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Şüphesiz yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan bir belediye başkanı, dünyanın en önemli şehirlerinden birine hizmet etme onuruna ulaşır. Eğer o kişi bu fırsatı iyi değerlendirir, milletin takdirini kazanırsa, bu başarı onu siyasette çok önemli başarılara taşır.
"İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜYÜM"
İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri biliyorum mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime hizmet etmeyi, Türkiye'ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonunu ortaya koymak olarak görüyorum. Hayatım boyunca bir koltuğa değil misyona aday oldum. Siyaset sadece siyasi partilerden ibaret değil. Partiler ötesi İstanbul İttifakı'nı kurmak için elimden geleni yapacağım.
Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum. Değerli yol arkadaşlarım, Mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Şunu ifade etmeliyim ki, bu uğurda partimin değişimi-dönüşümü siyaset hayatımın çok önemli bir misyonudur.

"İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜYÜM"
Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime hizmet etmeyi, Türkiye'ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonunu ortaya koymak olarak görüyorum. Hayatım boyunca bir koltuğa değil misyona aday oldum.

Editör: Muharrem Altıntaş