Van ve çevresinde hissedilen depremin ardından endişeye yaşayan birçok kişi evlerinden çıktı. Bakan Koca ve Vali Balcı olumsuz bir durum olmadığını bildirdi. Bakan Koca, "Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır." dedi.
Vanda 5 büyüklüğünde korkutan deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 21.35'te merkez üssü Tuşba ilçesinde Reçhter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 18.89 kilometre derinlikte meydana gelen depremle birlikte endişe yaşayan çok sayıda kişi evlerinden çıktı. Deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Van'da muhtarlarla irtabata geçen ekipler herhangi bir olumsuz yaşanmadığı bilgisine ulaştı. Ancak,depremin merkez üssü Tuşba ilçesinin kırsal Ermişler Mahallesine bir ekip sevk edildiği ifade edildi.

BAKAN KOCA: CAN KAYBI VEYA YARALI YOK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'ın Tuşba ilçesindeki depremle ilgili herhangi bir çağrı ve yardım talebi alınmadığını belirtti. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
"Saat 21.35'te Van Tuşba'da meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır."
VALİLİK: TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Depremin ardından Van Valiliğinden sosyal medyada yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi. Valilik açıklamasında, "Merkez üssü Tuşba ilçemizde olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun  Allah  beterinden korusun" ifadesi yer aldı. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken, Valilik tarafından tedbir amaçlı depremin merkez üssü Tuşba ilçesine ekip sevk edildiği belirtildi.