Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, deprem bölgesini üçüncü kez ziyaret etti. İlk olarak Adıyaman’da Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan çadırkent kenti ziyaret eden Başkan Genç, depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi. 

Başkan Genç, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhasekibaşkanlığında düzenlenen, AFAD yetkilileri ve belediye başkanlarının katıldığı Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıya katıldı. 

Genç, Adıyaman’da deprem bölgelerini gezen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Ortahisar Belediyesi’nin kurduğu çadırkentte depremzede vatandaşlarla buluştu. Akşam saatlerinde Bakan Adil Karaosmanoğlu ile Başkan Genç, depremzede vatandaşlarla birlikte dışarıda yanan sobanın etrafında sohbet ederek dert ve sıkıntılarını dinledi.

“RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK” 

Adıyaman’daki incelemelerinden sonra Genç ile Mehmet Özhaseki Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner kentleri ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi. Burada kurulan aşevinde depremzedelere yemek dağıtan Genç ile Özhakesi, Ramazan ayında da yardım ve destek faaliyetlerinin bütün hızıyla sürdürüleceğini ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki deprem bölgelerinin hepsinde Ramazan ayının geleneklerine uygun olarak ‘kitap fuarı, Ramazan eğlenceleri, sosyal ve kültürel içerikli çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti. 

KARDEŞLİK PROTOKOLÜNE İMZA ATTILAR

Kahramanmaraş’taki incelemelerinden sonra depremden büyük zarar gören Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden Başkan Genç, burada Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen yardım ve destek çalışmalarını yerinde gördü. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile bir araya gelen Başkan Genç, daha önce mutabakata vardıkları ve her iki belediyenin meclislerinde de kabul edilen Ortahisar Belediyesi ile Elbistan Belediyesi’nin kardeş şehir olmasına yönelik protokolü imzaladı. Genç, burada yaptığı konuşmada Elbistan’ın yeniden ayağa kalkması için maddi ve manevi her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Kardeşlik protokolün kağıt üzerinde kalmayacağını ve Elbistan Belediyesi ile kardeşlik hukukunu biran önce oluşturacaklarını kaydeden Genç, “Kardeşliğimiz hayırlı, uğurlu olsun. Maddi ve manevi olarak bütün deprem bölgelerinin olduğu gibi kardeş Elbistan ilçemizin de hep yanında olacağız. Bir ve beraber olarak yaralarımızı saracağız, acılarımızı paylaşacağız. Kardeşlik hukukumuz çerçevesinde elimizden gelen bütün desteği vereceğiz.” dedi. 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise, desteklerinden ve yardımlarından dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederek, “Hayırlı, uğurlu olsun… İnşallah birlikte kardeşliğimizi en ileri noktalara taşıyacağız. Bu tür afet durumlarında kardeşliğin yardımlaşma ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.” şeklinde konuştu.